HomePolíticaERC proposa la instal·lació de més espais d’expressió ciutadana a Tortosa

ERC proposa la instal·lació de més espais d’expressió ciutadana a Tortosa

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció al pròxim ple de l’Ajuntament per demanar la instal·lació de més espais d’expressió ciutadana al municipi, on entitats i col·lectius puguin fer difusió dels actes que organitzen. La moció reclama al govern local que no retiri més punts d’expressió ciutadana i reinstal·li els espais retirats al passeig Jaume I i a la cruïlla entre els carrers mossèn Manyà i Enric d’Ossó. D’altra banda, Esquerra Republicana-Tortosa Sí portarà al ple la moció en defensa del cànon de residus a Catalunya. 

“Tortosa no disposa de prou espais d’expressió ciutadana per tal que la ciutadania i les diferents associacions del municipi puguin fer difusió de les activitats que organitzen a la ciutat. Una manca d’espais que pot limitar la llibertat d’expressió i el dret de la ciutadania a estar informada”, ha manifestat el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura. És per això, que Esquerra Tortosa proposarà al ple que es tornen a instal·lar els espais d’expressió ciutadana retirats.

També es demanarà al ple la instal·lació de més punts d’expressió ciutadana al centre de la ciutat en espais ben visibles, com la plaça de l’Ajuntament, la plaça mossèn Sol, el passeig Joan Moreira o el parc Teodor Gonzàlez, així com als pobles de Jesús, Bítem, Campredó, Vinallop i els Reguers. I en aquells espais on no es puguin instal·lar punts d’expressió ciutadana, Esquerra proposa que s’hi instal·len cartelleres.

A més, la moció del grup republicà planteja la creació d’una oficina d’informació ciutadana virtual on la població de la ciutat pugui expressar-se i anunciar-se també de manera telemàtica i fer arribar el seu missatge a la població.

D’altra banda, Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà al ple de l’Ajuntament de Tortosa una moció en defensa del cànon de residus a Catalunya. La moció demana que es blindi el cànon de residus català, davant l’amenaça que comporta la “Ley de residus y suelos contaminados para una economia circular” que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. “Reclamem que es modifiqui l’articulat de la llei per tal que els cànons establerts en aquesta llei només s’apliquin a aquelles comunitats que no disposen d’un impost amb les mateixes característiques”, ha dit Faura, que ha recordat que el model de fiscalitat ambiental català és fruit d’un gran consens polític i social a Catalunya. Segons ERC, “tal com està plantejada la llei de residus estatal posa en risc el model d’èxit català, ja que l’impost estatal proposat no té un caràcter finalista i pot causar un impacte desincentivador per al món local, la indústria i la construcció. A més, l’actual planificació de Catalunya té en consideració la previsió d’ingressos del cànon actual per poder executar les diferents actuacions programades i, per tant, la seua modificació produiria importants afectacions a la capacitat de les polítiques de gestió de residus”.

La moció també proposa que l’Ajuntament de Tortosa es comprometi a continuar donant suport als programes de reciclatge, reducció i reutilització al municipi, així com a l’aplicació de l’economia circular. Les dades aportades per ERC apunten que actualment, els nivells de recollida selectiva es situen al voltant del 46%, mentre que el 2004 eren del 30%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 18

Últimes notícies