HomeEducacióEs constitueix la Fundació Privada d’Estudis Internacionals DERTOSA per fomentar un batxillerat...

Es constitueix la Fundació Privada d’Estudis Internacionals DERTOSA per fomentar un batxillerat internacional

Este matí ha tingut lloc l’acte de constitució de la Fundació que engendra els Estudis de Batxillerat Internacional a l’Institut Dertosa. Estos estudis d’aprofundiment del currículum i metodologia activa condueixen a una titulació de prestigi internacional que supervisa, avalua i atorga l’International Baccalaureate Organization (IBO), amb seu a Suïssa.

El Patronat de la Fundació com a òrgan representatiu agrupa representants d’estaments públics i privats: els Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, el Consell Comarcal del Baix Ebre, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, l’AECE (Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre) i l’AFA (Associació de Famílies), així com els representants del mateix Institut Dertosa, impulsor del projecte.

Paral·lelament, han contribuït activament a la Fundació algunes empreses del territori. Esta aposta pel talent de la joventut ebrenca representa un punt d’inflexió pel que fa a oportunitats d’èxit en les etapes superiors.

La implementació del Batxillerat Internacional a l’Institut Dertosa suposarà diversos beneficis per a la comunitat del territori, entre els quals cal destacar els següents:

  • Permetre, a aquelles famílies que estiguen interessades, la possibilitat d’accedir a uns estudis reconeguts internacionalment sense necessitat d’haver de marxar fora.
  • Potenciar l’arribada d’estudiants d’altres zones.
  • Facilitar la detecció de talent entre els alumnes de batxillerat per part de la societat ebrenca, cosa que pot facilitar el seu seguiment i posterior retorn al territori.
  • Fomentar entre els estudiants i la societat que els envolta els atributs del perfil de la comunitat educativa que impulsa l’IBO: persones indagadores, formades i instruïdes, pensadores, bones comunicadores, íntegres, de mentalitat oberta, solidàries, audaces, equilibrades i reflexives.

En aquest context, els objectius de la Fundació privada per als estudis internacionals Dertosa seran potenciar el contacte entre el centre educatiu Dertosa (seu i organitzador dels estudis) i la societat que els acull.

 

  • Les empreses que han fet aportacions socials a la Fundació són: ERCROS, Faura Sanmartin Advocats & Economistes, JABIL, Sorolla Bacallaners, FRUPINSA, SETMANARI L’EBRE, S.L.. L’EBRE TELEVISIÓ, S.L., VINYES ASSESSORS, S.L., Mora Botigues de Moda, S.L., F. Faiges, S.L., Calzados Adam, S.A., La Hispano de Fuente en Segures S.A., EBREQUALITAT, CANAL 21 i ESPORTS FEVI.

 

  • També han aportat capital social: Consell Comarcal del Baix Ebre, Cambra de Comerç de Tortosa, Associació d’Empresaris de les comarques de l’Ebre.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 48

Últimes notícies