HomeMedi AmbientEs constituïx una comissió cívica per a demanar l’ampliació del parc natural...

Es constituïx una comissió cívica per a demanar l’ampliació del parc natural dels Ports

L’ampliació del parc natural dels Ports cada cop té més suports. Els Ajuntaments de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta han confirmat esta setmana el seu compromís per incloure les serres de Pàndols i Cavalls a l’espai protegit, i que el parc arribe, així, a poblacions com ara Benissanet, la Fatarella o Móra d’Ebre.

Recentment també s’ha posat en marxa una nova comissió, formada per una quinzena de persones de l’àmbit de la cultura i l’associacionisme que vetllaran per difondre els avantatges que suposaria per a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta esta nova ampliació.

La proposta final dels nous terrenys, que inclouria el parc, s’està elaborant de la mà del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec) i els ajuntaments afectats.

En els propers mesos es preveu fer arribar la proposta ja a la Generalitat perquè puga aprovar-la, si compta amb el suport del territori. Per això, la nova comissió cívica s’encarrega ja de sumar esforços i aconseguir el suport d’administracions i organismes perquè el parc natural dels Ports s’estenga per la seua zona nord i puga arribar pràcticament fins al riu Ebre, a la localitat de Móra d’Ebre.

El president del Gepec, Xavier Jiménez, assegura que “la presència d’un parc natural promou activitat econòmica a la zona, relacionada amb nous visitants, inversions per a millorar les infraestructures en l’àmbit de la natura i també la preservació del territori i la seua protecció”, tot i que ha destacat que “les activitats habituals”, com ara l’agricultura, la ramaderia o la caça, “no se’n ressentixen i poden seguir fent-se amb normalitat”. A banda, també ha destacat que “és important fer valer el paisatge i el territori també davant de possibles agressions”, com ara la proliferació de grans centrals energètique o dipòsits de residus.

La Biblioteca comarcal de Móra d’Ebre va acollir el passat dijous -dia 31 de març- la nova comissió cívica per a defensar l’ampliació del parc natural dels Ports.

Este nou ens, format per una quinzena de persones de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, vol promoure’n l’ampliació, donant a conèixer el projecte i els avantatges que pot suposar. En les darreres setmanes han visitat diversos Ajuntaments i han constatat la voluntat de pràcticament tots els implicats per tirar endavant l’ampliació del Parc natural.

Pere Josep Jímenez, de l’associació l’Aube, ha destacat que “orogràficament és natural que les serres de Pàndols i Cavalls formen part del parc” i ha destacat “el valor afegit” que suposarà que el parc natural arribe a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre.

La nova comissió ha batejat, a més, el projecte d’ampliació del parc natural amb el nom de ‘Parc ecohistòric de la Batalla de l’Ebre’.

“A més dels actius naturals, l’ampliació suposa incloure alguns dels indrets més característics de la Batalla de l’Ebre, i això és un factor únic i diferenciador en l’àmbit de país, i que volem aprofitar. Així, a banda de promoure actius naturals i mediambientals, també treballem per la recuperació de la memòria històrica i del nostre passat”, ha destacat el morenc Albert Pujol, que també forma part de la comissió cívica

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies