HomeTurismeEs presenta al Mas de Barberans el projecte Rutes Artesanes de Catalunya

Es presenta al Mas de Barberans el projecte Rutes Artesanes de Catalunya

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, Agnès Russiñol i Amat, acompanyada del responsable de l’Àrea d’artesania del CCAM, Xavier Villas Balasch, va presentar la setmana passada, al Museu de la Pauma de Mas de Barberans, el projecte Rutes Artesanes de Catalunya.

Es tracta d’una iniciativa de promoció artesanal, cultural i turística que actualment agrupa en 8 rutes els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori. El projecte, que consta d’una guia en format web, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes i d’una campanya de difusió, és una plataforma de foment de l’artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial.

En la presentació també hi va estar present el director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l’Ebre, Adam Tomàs Roiget, i l’alcalde de Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà Lleixà.

La guia digital es recull en el web www.rutesartesanes.cat i inclou actualment 8 itineraris que cobrixen diverses zones geogràfiques, com les comarques de Terres de l’Ebre, Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat o les comarques de Girona. Són rutes per a descobrir museus, centres d’interpretació i tallers vinculats a l’artesania, itineraris també per a gaudir del paisatge, la natura i de la gastronomia, i activitats artesanals, lúdiques i esportives pròpies de cada territori.

Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya, ha impulsat, també, la producció d’una col·lecció de documentals audiovisuals per cadascun dels itineraris que es poden veure a la plataforma TV3alacarta.

En l’acte, la directora Agnès Russiñol ha presentat al sector artesanal i turístic de les Terres de l’Ebre la guia digital del projecte i l’itinerari i el documental dedicats al territori, un tram que explora el barri terrissaire del Raval dels Canterers, a Miravet, i el Parc Natural del Port, que dona a conèixer els margallons i les palmeres autòctones de les de l’Ebre i què se’n pot fer, proposa visitar el Museu de la Pauma de Mas de Barberans, el poble terrisser de la Galera i l’epicentre dels artesans de la fusta de la Sénia, per a arribar fins a la Ràpita, amb els artesans i artesanes de les arts de la pesca i explorar les barraques tradicionals del Delta.

Des del Museu de la Pauma, Russiñol ha ressaltat que “esta és una plataforma que posem a l’abast del sector artesanal per a donar a conèixer el patrimoni artesà, promocionar-lo i connectar-lo amb l’oferta turística de Catalunya”.

La directora del CCAM ha presentat al sector el Programa d’Avantatges i Serveis del Carnet d’Artesà i Artesana, que “hem impulsat amb l’objectiu de posar en relleu esta acreditació voluntària de reconeixement del domini tècnic, de qualitat i disseny d’un o més oficis artesanals, que actualment han obtingut 327 artesans i artesanes a Terres de l’Ebre, de les 8.279 persones acreditades arreu del país”.

El projecte Rutes Artesanes de Catalunya i el Programa d’Avantatges i Serveis del Carnet d’Artesà i Artesana són iniciatives emmarcades en Pla d’Acció del Comerç, l’Artesania i la Moda 2022-2025, que impulsa diferents actuacions amb la finalitat d’incrementar el prestigi i la visibilitat de l’artesania a Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 92

Últimes notícies