L’Escola Agrària d’Amposta i l’Institut Dertosa de Tortosa han tirat endavant un projecte educatiu en comú per a impulsar la sostenibilitat. En este sentit, l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural de l’Escola Agrària d’Amposta i els del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de cuina de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa han dut a terme diferents activitats de manera conjunta amb l’objectiu de fomentar el consum d’aliments ecològics, de proximitat, de temporada i prioritzant la compra directa al productor.
Així, els alumnes de cuina de Tortosa van visitar la finca agroecològica d’Amposta, on van poder collir directament els productes de temporada que posteriorment havien d’utilitzar per a elaborar els seus menús gastronòmics. Posteriorment, els alumnes d’agricultura d’Amposta van desplaçar-se a les instal·lacions del centre educatiu de Tortosa per a assistir a un show cooking, en què van poder observar la importància de la qualitat dels ingredients, així com degustar els plats elaborats pels estudiants de cuina.
La iniciativa va sorgir gràcies a l’acompanyament de l’associació Slow Food Catalunya, amb l’objectiu de crear sinergies entre els futurs agricultors i cuiners del territori. A més, l’Escola Agrària d’Amposta forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya, i al llarg del curs desenvolupa diverses activitats amb altres centres educatius o entitats per a treballar la sostenibilitat.