HomeTurismeEs presenta el Pla Sostenibilitat Turística de l’Ametlla de Mar en una...

Es presenta el Pla Sostenibilitat Turística de l’Ametlla de Mar en una convocatòria d’ajuts europeus

Segons informa la Cala RTV, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, a través de l’Àrea Municipal de Turisme, ha presentat un Pla de Sostenibilitat Turística, a la convocatòria extraordinària del Programa 2023 de la ‘Secretaria de Estado de Turisme’, finançat al 100 % per la Unió Europea (Next Generation). El Pla recull diferents projectes inspirats majoritàriament en l’estudi del Pla Estratègic, elaborat el 2021.

L’Ametlla de Mar ha presentat un pla per adherir-se a uns ajuts europeus destinats a municipis de sol i platja i valorat en 2,6 milions d’euros.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, apunta que suposaria una injecció econòmica per promoure noves activitats turístiques que es podrien desenvolupar dins de tres anualitats.

El pla té la voluntat de promoure un model de desenvolupament turístic sostenible, competitiu i intel·ligent que permeti consolidar l’excel·lència de l’Ametlla de Mar com a destinació vacacional de sol i platja no massificada, amb una costa verge natural i diversificar l’oferta cap a un turisme regeneratiu vinculat al mar, la pesca, la gastronomia i el patrimoni mariner.

Les actuacions projectades en aquest pla estan integrades en 4 eixos diferents. En l’àmbit de la transició verda i sostenible hi ha contemplades actuacions, com d’adequació del pàrquing d’accés al municipi per acollida de visitants i autocaravanes amb itineraris d’ombra i l’adquisició d’un vaixell de gestió i neteja del litoral.

Un altre eix se centra en la millora de l’eficiència energètica i hi ha proposades actuacions, com la millora de les vies per fer itineraris ciclables i l’adquisició d’un vehicle turístic elèctric de connexió entre el nucli, les cales i les urbanitzacions.

En l’àmbit de la transició digital es contempla la creació de material digital en projectes vinculats a la mar, al patrimoni i a la costa. I per últim, en l’eix de la competitivitat es volen impulsar productes turístics relacionats amb el GR-92 i crear un parc subaquàtic per fomentar immersions.

El Pla es va presentar el passat 6 de març i pròximament, cap a la primavera, sortirà la resolució dels ajuts.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 12

Últimes notícies