HomePolíticaEsquerra lamenta que es modifiqui de manera exprés el Fons de Transició...

Esquerra lamenta que es modifiqui de manera exprés el Fons de Transició Nuclear sense escoltar els afectats

Esquerra Republicana ha votat contra la tramitació en lectura única de la proposició de llei presentada pel PSC per modificar el Fons de Transició Nuclear. La tramitació, però, ha prosperat, i això comportarà que en dues hores s’hagin de presentar esmenes al text i en vint-i-quatre hores, es voti.

La diputada Maria Jesús Viña ha afirmat que “continuarem treballant per a garantir una transició justa del tancament nuclear. I fent-ho en respecte al territori afectat”. Per això ha reclamat que la tramitació de la modificació del Fons es fes en Ponència, com es fa amb la majoria de lleis del Parlament. “Amb la lectura única modificarem una llei exprés, sense escoltar al territori” ha afirmat.

Viña ha destacat que la proposta socialista modifica el radi d’afectació actual del Fons Nuclear  i també la seva governança, “i això no es pot fer sense parlar amb el territori”. Fet que contrasta amb la manera de treballar republicana. “A nosaltres ens agrada treballar amb consensos i aquests és un tema massa important per a no treballar-ho bé” ha dit.

D’altra banda, Viña ha alertat del perill de desvirtuar la finalitat del Fons de Transició Nuclear. “Esquerra portem molts anys treballant amb l’objectiu de generar recursos per invertir en les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears, i poder-hi generar una discriminació positiva que els permeti generar llocs de treball a més de continuar vivint on han viscut sempre. En definitiva, perquè no es perdin els 3.000 llocs de treball directes que depenen de les nuclears”.

La diputada ha denunciat que  “durant els set anys d’intents per crear el Fons de Transició Nuclear hem trobat a faltar el suport i el compromís dels partits polítics que, ara, un cop ja està la feina feta, venen a modificar-la. De fet, no van ser capaços ni de retirar el recurs al Tribunal Constitucional que paralitzava l’impost a les nuclears, però sí que volen repartir-se al seu interès els recursos que genera” en clara al·lusió al PSC.

A més ha criticat “la falta de compromís de l’Estat a l’hora de fer front a la seva responsabilitat davant de la problemàtica que suposarà per al territori el tancament de les nuclears”. Fent referència a la negativa del govern espanyol, que és qui ha fixat la data de tancament de les centrals, a fer cap aportació per al Fons de Transició Nuclear català, ni a establir cap conveni de Transició Justa que permeti oferir una alternativa laboral i econòmica davant del tancament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies