HomePolíticaEsquerra lluitarà a Europa per modificar els Tractats de Lliure Comerç que...

Esquerra lluitarà a Europa per modificar els Tractats de Lliure Comerç que perjudiquen els pagesos ebrencs

Joan Aubanell, candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions europees ha reivindicat la defensa del sector agrari català a Europa. “Esquerra tenim dos compromisos clars, la lluita per millorar els preus dels productes agrícoles i la lluita per canviar els Tractats de Lliure Comerç que té la Unió Europea amb tercers països”.

Els republicans impulsaran l’Observatori de Preus de la Unió Europea, perquè fixi uns preus mínims per a tots els productes, i evitar que hi hagi agricultors que hagin de vendre per sota del preu de cost. Pel que fa als Tractats de Lliure Comerç, ha denunciat que “permeten l’arribada de productes de fora fent la competència deslleial als nostres productes”; i ha posat com a exemple els Tractats amb Sudàfrica sobre els cítrics, o l’Acord del Vietnam amb l’arròs.

Tots aquests Tractats, i molts altres que afecten el sector primari català, Esquerra Republicana els hem votat en contra, en canvi; Junts, PSOE i PP han votat a favor de molts d’aquests Tractats Comercials injustos, i, per tant, han votat en contra els nostres agricultors mentre anaven a fer-se fotos al costat dels tractors” ha afirmat Aubanell.

Esquerra Republicana sempre ha reclamat que tots aquests productes agraris que s’importen compleixen amb els mateixos requisits sanitaris i ambientals que els europeus, i per això ha votat contra tots els Tractats. “No pot ser que els productes que venen d’altres països; al seu país d’origen puguin ser tractats amb uns fitosanitaris, que aquí estan prohibits, o bé que en el conreu dels productes no es compleixin els mateixos requisits laborals que s’exigeixen als pagesos europeus”. És per això que Esquerra continuarà demanant que la modificació dels Tractats i que s’introdueixin clàusules mirall per garantir normes recíproques en les importacions. “Mentre no es faci, els nostres pagesos i els seus productes continuaran patint competència deslleial” ha dit el candidat.

Aubanell ha denunciat l’actual Política Agrària Comuna (PAC), “que destina el 80% dels ajuts al 20% de les explotacions més grans i menys sostenibles d’Europa beneficiant als grans terratinents, multinacionals i bancs. Nosaltres defensem que les ajudes de la PAC han d’afavorir els petits i mitjans productors, assegurar la viabilitat de les explotacions d’economia familiar agrària, i garantir un ingrés just per als agricultors”.

És per això que Esquerrà reclamarà implantar una llei de la cadena alimentària europea a tots els països de la UE, i que els contractes entre agricultors i compradors fixin un preu que cobreixi els costos de producció. A més vol que la Comissió comenci una investigació sobre els oligopolis agroalimentaris.

Pel que respecta al sector pesquer mediterrani Aubanell ha defensat una Política Pesquera Comuna que acosti les decisions a la realitat dels territoris. “La Comissió, a més, ha de fer compatible la recuperació dels estocs, el manteniment del sector i la creació de vedats, sense fer cap mena de reducció de les jornades de pesca” ha dit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 80

Últimes notícies