HomeSalutPresenten el TMAtech Mold al XVI Congrés de la Societat Catalana d’Anatomia...

Presenten el TMAtech Mold al XVI Congrés de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica

El grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV) ha participat en el XVI Congrés de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica per a presentar el projecte de nous motlles que estan dissenyant per a realitzar matrius multiteixit o tissue microarrays (TMA).

En concret, hi ha assistit l’investigador principal del projecte, el Dr. Carlos López, i les investigadores Esther Sauras i Tábata Sánchez, acompanyats dels professors Francesc Besalduch i Rosendo Ferri de l’Institut de l’Ebre, institució que també ha col·laborat en el projecte.

Aquesta nova forma de fabricació de motlles de silicona per a l’estudi de múltiples histologies en un mateix portaobjectes mitjançant matrius multiteixit permet reduir el nombre de materials, anticossos i reactius.

Actualment, el grup ja ha desenvolupat la seua marca, anomenada TMAtech Mold, que ha fet pública al mateix congrés, el qual acull professionals tècnics, biòlegs i patòlegs amb l’objectiu de contribuir de manera significativa a la patologia del futur.

Els TMAtech Mold són una nova solució desenvolupada per a la realització de TMA, que esperapoder oferir ben aviat una àmplia varietat de motlles de silicona disponibles de manera més ràpida, econòmica i personalitzada que qualsevol de les alternatives existents, en funció de cada necessitat professional”, explica Carlos López.

Hem participat en el congrés amb un estand per a donar visibilitat als motlles i tenir un primer contacte amb els professionals participants. D’aquesta manera, hem pogut veure quines són les problemàtiques amb què es troben els patòlegs i tècnics i com la nostra tecnologia podria millorar-les o solucionar-les” afegeix Tábata Sànchez.

El grup de recerca inicia aquest projecte d’innovació l’any 2020 amb la fabricació dels motlles, i des de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya se’ls ha atorgat dos ajuts, LLAVOR i PRODUCTE, amb un finançament total de 170.000 €, per poder desenvolupar aquesta nova tecnologia.

La missió del grup amb el desenvolupament dels motlles és poder arribar a tota la comunitat de patòlegs i investigadors per tal de contribuir a l’avenç de la ciència i el desenvolupament de solucions. La patologia un pes transcendental en el diagnòstic, pronòstic i determinació de factors predictius, mitjançant biomarcadors, amb un paper clau en l’evolució de la medicina del futur, i l’ús de TMA en determinades condicions pot ajudar a millorar aquesta especialitat mèdica així com la recerca que es fa en l’àmbit histològic.

Tota la informació del projecte està disponible al web https://tmatechmold.com, on també hi ha un vídeo explicatiu sobre com utilitzar els motlles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 23

Últimes notícies