HomePolíticaEsquerra Republicana aconsegueix tornar a incloure els municipis de les Garrigues i...

Esquerra Republicana aconsegueix tornar a incloure els municipis de les Garrigues i el Segrià al Fons de Transició Nuclear

Esquerra Republicana ha aconseguit corregir un dels errors que Junts i PSC van provocar amb la modificació exprés del Fons de Transició Nuclear impulsada a finals de l’any passat. Amb les esmenes presentades a la llei de Mesures, els republicans aconsegueixen tornar a incloure, com ja era inicialment, els 19 municipis de les Garrigues i el Segrià, que n’havien quedat exclosos amb la modificació del desembre.

Amb aquesta esmena, registrada finalment per separat tant per Esquerra Republicana com per altres grups, els republicans han intentat reconduir una de les disfuncions que van denunciar d’entrada, davant de l’aliança sociovergent del desembre. “No van voler negociar esmenes al seu dia i van tirar endavant un nyap per sectarisme; el territori es defensa no excloent-lo ni oblidant-se’l”, va lamentar la portaveu parlamentària d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta.

La segona esmena presentada aquest divendres a la llei de Mesures és per plasmar l’increment fins al 50% del topall del Fons Nuclear, de manera que la meitat dels ingressos de l’impost es destinin a nodrir el fons. S’adequa, doncs, el redactat de la llei de Mesures al nou topall fixat, a posteriori, al desembre, de manera que es compleix amb el compromís i es fa efectiva una modificació que Esquerra Republicana ha defensat des d’un bon principi.

Finalment, els republicans han optat per registrar en solitari una tercera esmena per defensar la bona governança del Fons. En aquest sentit, Esquerra Republicana sosté que no es poden excloure els municipis d’aquest òrgan, i que són tots els municipis inclosos dins del Penta1, no només dos, els que s’han d’incorporar al costat de Govern, consells comarcals, i agents socials del territori a l’òrgan que gestionarà el Fons.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 14

Últimes notícies