HomeSocietatEsquerra Republicana proposa instal·lar senyalització intel·ligent a les vies que freqüenten els...

Esquerra Republicana proposa instal·lar senyalització intel·ligent a les vies que freqüenten els ciclistes per reduir-ne l’accidentalitat

Esquerra Republicana planteja instal·lar a les vies catalanes senyalització intel·ligent que alertin els conductors de la presència de ciclistes a la carretera. Els republicans proposen aquesta mesura per advertir, amb antelació, els vehicles quan circulin especialment per vies que utilitzen de forma habitual les bicicletes.

La proposta de resolució, que els republicans van registrar a mitjans de setembre per debatre a la comissió d’Interior, del Parlament, apunta aquesta mesura com una de les opcions per, com a mínim, reduir l’accidentalitat d’aquest col·lectiu.

“Els ciclistes som usuaris molt vulnerables a les vies. Ens calen mesures que ens protegeixin i que potenciïn la visibilitat dels ciclistes a la carretera”, assegura el diputat Josep Rodríguez, en recordar un dels accidents més greus d’aquest estiu, on van morir dues persones, a Castellbisbal.

En aquest sentit, la proposta de resolució també apunta a endurir les penes. Els republicans demanen al Govern que insisteixi a l’Estat espanyol per modificar-ho en els casos d’imprudències al volant que provoquen lesions greus permanents o víctimes mortals. “La impunitat, en molts d’aquests casos, és una injustícia afegida per a les famílies”, conclou Rodríguez.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 63

Últimes notícies