HomePolíticaEsquerra Republicana-Tortosa Sí proposa la creació d’una oficina municipal d’escolarització

Esquerra Republicana-Tortosa Sí proposa la creació d’una oficina municipal d’escolarització

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí reclama la creació d’una oficina municipal d’escolarització (OME) per tal d’aconseguir una distribució equilibrada de l’alumnat estranger i amb necessitats educatives específiques entre els centres educatius del municipi finançats amb fons públics. En aquest sentit, el grup municipal presentarà una moció al pròxim plenari de l’Ajuntament amb l’objectiu que s’acorde amb la direcció dels serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre la creació de l’OME.

El portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, acompanyat pels regidors del grup municipal, va presentar divendres les mocions que defensarà en el pròxim ple de l’Ajuntament. “Els indicadors que mesuren el nivell d’equitat entre els centres escolars, tant pel que fa a la distribució de l’alumnat estranger com per la distribució d’alumnat amb necessitats de suport educatiu, són elevats a Tortosa”, ha dit Faura.

El grup municipal republicà ha recordat que l’Ajuntament de Tortosa forma part del Pacte contra la segregació escolar des del març del 2019, per la qual cosa hauria de contribuir a aplicar les mesures que conté aquest pacte. I un dels mecanismes fonamentals per fer front a la segregació escolar és la creació de l’OME. “És imprescindible que des de l’Ajuntament es treballe per desplegar aquesta mesura, ja que en l’actual context de crisi el nivell de segregació pot augmentar”, ha manifestat el portaveu republicà.

D’altra banda, Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una altra moció, conjuntament amb Movem Tortosa, per reclamar la construcció d’una passarel·la que comunique el barri de Ferreries amb el nucli històric aprofitant la pilastra del mig del riu, una vegada la Generalitat retire el monument franquista a la Batalla de l’Ebre. “Proposem que l’espai on està emplaçat el símbol franquista més gran del país, sigui recuperat per la ciutadania i es converteixi en un eix vertebrador dels dos marges de riu”, ha assenyalat Faura.

Reconeixement a Joan Salvador Beltran

En un altre ordre de coses, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha fet públic avui que ha sol·licitat que l’Ajuntament tortosí atorgui la Medalla d’Or de la ciutat, a títol pòstum, al lingüista Joan Salvador Beltran, mort el passat 23 d’octubre. Beltran era membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i entre altres distincions van rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el premi Grifonet d’Òmnium Cultural i, recentment, la insígnia d’Or de Campredó. “Mai cap tortosí havia ocupat un lloc tan honorífic com ho és ser membre de l’Institut d’Estudis Catalans, és per això i pel seu treball silenciós, constant, sistemàtic i metòdic, així com per la seua vàlua i compromís amb la llengua, que proposem que l’Ajuntament li concedeixi la màxima distinció”, ha apuntat el portaveu del grup municipal.

Finalment, Faura ha lamentat que l’Ajuntament de Tortosa celebrarà dilluns l’última sessió plenària ordinària de l’any sense que el govern municipal hagi fet cap proposta de pressupost pel 2021. “Junts per Tortosa i el PSC no fan la feina que els correspon com a govern: haurien de plantejar un pressupost que permeti fer front a la crisi de la Covid-19 i negociar-lo amb els grups de l’oposició, ja que estan en minoria; però prefereixen governar amb un pressupost prorrogat”, ha dit Faura, que ha recordat que el pressupost d’enguany també va ser prorrogat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 59

Últimes notícies