HomePolíticaEsquerra Tortosa portarà al ple la rebaixa de les ordenances fiscals

Esquerra Tortosa portarà al ple la rebaixa de les ordenances fiscals

Segons ha fet  saber a través d’un comunicat a la premsa, el  grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà al pròxim ple municipal una moció per reclamar al govern de Junts per Tortosa una rebaixa de les ordenances fiscals. Esquerra Tortosa ja va traslladar una proposta a l’alcaldessa Meritxell Roigé per millorar les ordenances fiscals, que va ser rebutjada, i ara conjuntament amb Movem Tortosa portarà la qüestió a debat al ple municipal. “L’alcaldessa ha anunciat la pròrroga de les ordenances fiscals i del pressupost sense tenir en compte les propostes dels grups de l’oposició”, ha lamentat el portaveu del grup municipal republicà, Xavier Faura.

Segons Esquerra Tortosa, “la situació actual de dificultat econòmica i incertesa que pateix la ciutadania requereix una càrrega impositiva més justa per part de l’Ajuntament, l’administració més pròxima a la ciutadania. En aquest sentit, el grup municipal d’Esquerra Tortosa va plantejar un seguit de modificacions a les ordenances que l’alcaldessa ha rebutjat. Una d’aquestes modificacions era coincident amb una de les propostes de Movem Tortosa, per la qual cosa els dos grups han decidit presentar-la en forma de moció“.

En aquest sentit ERC proposa ampliar la bonificació del 90% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres als nuclis antics de Campredó i Bítem, així com a la zona compresa entre el carrer sant Blai i la rambla Felip Pedrell; la zona de la Casota de Ferreries i les parts més antigues del barri de sant Llàtzer.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana Tortosa-Sí defensarà una moció al ple en reconeixement i desgreuge de les víctimes del franquisme. Tot i l’aprovació de la llei de memòria democràtica de forma definitiva, Esquerra Republicana sosté que la normativa queda “lluny” de ser justa quant a reparació de les víctimes de la guerra civil i la dictadura. En aquest sentit, el grup municipal republicà reclamarà al ple de l’Ajuntament tortosí la publicació, de manera accessible per a tota la ciutadania, dels noms de les víctimes sentenciades pels tribunals franquistes i instarà a l’expedició de certificats de nul·litat de les sentències promulgades pel Tribunal Especial per a la Repressió de la Maçoneria i el Comunisme, el Tribunal d’Ordre Públic, així com els Tribunals de Responsabilitats Polítiques i Consells de Guerra constituïts per motius polítics, ideològics, de consciència o creença religiosa.

La moció també insta el ministeri de Justícia a la publicació de la nul·litat de sentència a l’expedient judicial corresponent i reclama al govern de l’Estat que organitze un acte formal de desgreuge envers el President Companys, sentenciat a mort per judici sumaríssim i assassinat pel feixisme el 15 d’octubre de 1940.

Finalment, el portaveu d’Esquerra Tortosa ha recordat a través del mateix comunicat,  que el ple de Tortosa fa mesos va aprovar una moció per dignificar el record de l’alcalde republicà Josep Rodríguez, afusellat pel franquisme l’agost de 1939. La moció posava de manifest la necessitat de col·locar un element de reconeixement a l’alcalde Rodríguez a la plaça Sant Jaume de Remolins, el barri on va viure, així com una placa davant el seu habitatge. “Cal homenatjar-lo en un espai que tingui vinculació amb ell, però tot i aprovar-se la moció al ple el govern de Junts no ha fet res per donar compliment a la moció”, ha lamentat Faura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 94

Últimes notícies