HomeSocietatLa nova unitat de la Policia Local aixeca un centenar de denúncies...

La nova unitat de la Policia Local aixeca un centenar de denúncies en un mes a Tortosa, la majoria per incivisme

En el primer mes d’activitat, la unitat del Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat (GREP) de la Policia Local de Tortosa ha efectuat un total de 108 denúncies per comportaments que pertorben la convivència a la ciutat. Del total, 92 fets corresponen a infraccions de l’ordenança de civisme. Això suposa més del 85% del seguit de denúncies imposades, fet que permet confirmar que la majoria de situacions que suposen una pertorbació de la convivència a la ciutat corresponen principalment a comportaments inadequats i incívics.

Pel que fa a la tipologia, la major part d’estes infraccions de l’ordenança de civisme són per embrutar la ciutat, bé llençant deixalles a terra o per no dispositar les escombraries dintre dels contenidors. També es produeixen un seguit de denúncies per beure a la via pública, fet que suposa molèsties al veïnat, així com també per accions que generen sorolls. De la mateixa manera, també hi ha actes per tinença o consum de drogues a la via pública, entre altres comportaments incívics.

A banda de les infraccions administratives, també s’han donat 16 infraccions de la llei de seguretat ciutadana, que corresponen a actes de desobediència lleus.

D’altra banda, durant este primer mes d’activitat de la GREP, la patrulla ha efectuat quatre detencions: tres, per robatoris o furts, i una, per desobediència.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat que “estes dades confirmen la diagnosi inicial que havíem fet quan vam posar en marxa la nova unitat: que Tortosa és una ciutat segura i que els principals problemes que poden existir corresponen a accions incíviques que alteren la convivència“, ha dit. En este sentit, l’alcaldessa ha sigut taxativa assenyalant que “no tolerem ni tolerarem cap activitat que pertorbe la convivència, i molt menys cap delicte. Sancionarem totes aquelles persones que no es comportin de manera adequada perquè en una societat madura tothom s’ha de comportar“, ha insistit.

La Policia Local de Tortosa va començar a treballar en la creació de la unitat GREP als mesos d’estiu i la va constituir al setembre després d’incorporar els agents que havien finalitzat la formació a l’Escola de Policia de Catalunya. Amb estes incorporacions, el cos disposa de més efectius que permeten reforçar les unitats de policia de proximitat i poder dotar de més eines la Policia Local per al control de l’activitat ordinària.

La unitat compta amb deu agents, que complementen les tasques de la resta d’efectius de la Policia Local.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 30

Últimes notícies