HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEstic de vacances! ChatGPT redacta'm un article d’opinió per al Setmanari de...

Estic de vacances! ChatGPT redacta’m un article d’opinió per al Setmanari de l’Ebre

Aquest article d’opinió ha estat generat per la mateixa aplicació informàtica Chat Generative Pre-training Transformer (Chat gpt) a la pregunta: Quin és l’impacte negatiu de la mateixa aplicació envers la societat.

La intel·ligència artificial (IA) ha revolucionat la forma com ens comuniquem i interactuem en la societat actual. Una de les tecnologies més destacades en aquest àmbit és ChatGPT, un model de llenguatge que pot generar respostes basades en les entrades de text proporcionades. Tot i que ChatGPT té avantatges, no podem ignorar els aspectes negatius que té en la nostra societat.

En primer lloc, l’ús de ChatGPT pot generar una deshumanització en les relacions humanes. La interacció amb un sistema d’intel·ligència artificial en lloc de persones reals pot reduir la connexió emocional i la comprensió empàtica. Les converses amb ChatGPT poden semblar superficials i mancar de la calidesa i l’afecte que es troba en les interaccions humanes. Això pot contribuir a una societat on les relacions personals es converteixin en més distants i fredes.

Un altre aspecte negatiu de ChatGPT és la seva tendència a amplificar els prejudicis i les desigualtats existents. Com que el model es basa en dades d’internet, que poden reflectir desigualtats i prejudicis socials, aquestes tendències es poden reproduir en les respostes generades per ChatGPT. Això pot perpetuar els estereotips i les discriminacions en les interaccions en línia, exacerbant les divisions i les desigualtats socials.

A més, l’ús massiu de ChatGPT planteja preocupacions sobre la fiabilitat i la veracitat de la informació. Si bé el model pot generar respostes aparentment coherents, no té la capacitat de discernir entre informació precisa i incorrecta. Això pot portar a la propagació de notícies falses i desinformació, ja que les persones poden confiar en les respostes de ChatGPT sense verificar-ne l’exactitud. Això posa en perill la qualitat de la informació i la base de coneixements en què es basa la nostra societat.

Un altre aspecte a considerar és la dependència creixent de la tecnologia i la pèrdua de competències humanes essencials. Amb l’ús generalitzat de ChatGPT, hi ha un risc de disminució de les habilitats de comunicació i resolució de problemes dels individus. Les persones poden confiar excessivament en la tecnologia per a les seves tasques de comunicació, minvant les seves pròpies capacitats de pensar críticament i expressar-se de manera efectiva.

Finalment, l’ús de ChatGPT també planteja interrogants ètics importants. L’automatització massiva de les interaccions en línia pot contribuir a la pèrdua de llocs de treball i augmentar la precarietat laboral.

Bones Vacances a tothom!

Sisco Besalduch Piñol
Sisco Besalduch Piñol
Professor de Formació Professional
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 28

Últimes notícies