HomeCulturaEstrena del documental 'Arrels de Mar' a les Cases d'Alcanar

Estrena del documental ‘Arrels de Mar’ a les Cases d’Alcanar

El pròxim divendres, 17 de juny, a les 20 h, al Club Nàutic de les Cases d’Alcanar (accés pel carrer Lepant) tindrà lloc l’estrena del documental Arrels de mar, una pel·lícula documental dirigida per Emanuel Munteanu i Laura Vargas-Machuca que ens endinsa en el món de la mar a través dels testimonis de professionals de la mar de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Les Cases d’Alcanar, Tarragona, Cambrils, i la Ràpita són les destinacions escollides per a aquesta aventura marinera. Arrels de mar ens endinsa en el món de la mar i la seva gent mitjançant els testimonis i les històries d’aquells i aquelles que d’alguna manera han trobat la seva vocació a la mar. Passat, present i futur de la pesca s’ajunten per donar a conèixer un dels oficis més antics de la nostra societat. En concret de les Cases s’ha comptat amb la participació de la família de pescadors i remendadores, Escala Ribot, i de Iolanda Fibla, treballadora de la Confraria de les Cases d’Alcanar.

Emanuel Munteanu explica que “fa cinc anys vaig conèixer el Port de les Cases d’Alcanar i va enamorar-me. Mentre passejava pel moll vaig fixar-me en les barques i els mariners que arribaven a terra carregats de peix i vaig preguntar-me si la gent coneixia veritablement què era l’ofici de pescador i tot el que l’envolta”.

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, afegeix que “este documental ens ajuda a explicar la  singularitat de les Cases d’Alcanar com a poble mariner i a preservar la memòria col·lectiva d’un ofici tradicional que amb el pas del temps es va transformant. A la vegada, ens ajuda a reforçar la marca de les Cases d’Alcanar com a destí turístic vinculat al mar”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 29

Últimes notícies