HomeSense categoriaEvitar una quarta onada

Evitar una quarta onada

EDITORIAL // Entrem a la primavera, havent complert un any de pandèmia, encara sense les eines per a fer vida normal -l’antic concepte de normalitat-, però amb una flexibilització progressiva de les restriccions que ens torna a encarar amb la nostra pròpia responsabilitat ciutadana, sense descartar, doncs, que haguem d’afrontar una quarta onada de contagis que ja s’ha començat a manifestar en països europeus com Alemanya o Itàlia. 

La principal novetat, en relació amb les anteriors onades, és que la vacunació, més enllà dels dubtes puntuals generats al voltant dels efectes secundaris d’algun dels vaccins, ha agafat o és a punt d’agafar velocitat de creuer. Això ens situa a tocar de l’etapa de vacunació de la població general, amb perspectives que a l’estiu puguen estar vacunades una majoria de persones; que això ens aprope a l’anhelada immunitat de grup i que, per tant, aconseguim entre tots finalment fixar un punt d’inflexió positiu en l’evolució pandèmica. Un punt de no retorn. 

En este context, farem la mateixa apel·lació que altres vegades, quan s’entreveien clarament els riscos però, igualment, la suma entre la falta de valentia política i la irresponsabilitat d’una part de la ciutadania permetien que es materialitzés l’amenaça que tot just s’havia previst i això deparava cadenes de contagis comunitàries de difícil control, pacients ingressats i morts. Una, dos i tres vegades, malgrat haver-se previst que podia ser d’esta manera. Ara, davant la temptació d’entregar-nos a la Setmana Santa després d’un any de repressió, la pregunta és relativament senzilla: paga la pena tornar-se a arriscar a un darrer capítol dramàtic?

Pot semblar comprensible que s’aixequen algunes restriccions per a donar aire al sector turístic, però el sector mateix i els seus usuaris tenim la responsabilitat, complint les mesures de seguretat al cent per cent i evitant barrejar bombolles de convivència, d’aplanar el camí cap al ressorgiment que ha de fonamentar la vacunació en curs i que ens ha de permetre començar a girar full. No fem un pas endarrere ara que tenim marcat el camí cap endavant.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 31

Últimes notícies