HomeCulturaÈxit de participació en la setzena edició de la Biennal d’Art Ciutat...

Èxit de participació en la setzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2020

CULTURA // La setzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta, la BIAM 2020, un dels certàmens més importants i consolidats del panorama estatal i català quant a creació contemporània, obre portes este dissabte a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, amb una quinzena de propostes de disset artistes d’arreu de l’Estat que donen eines per a pensar la crisi actual. 

Els visitants podran veure des de videoinstal·lacions fins a il·lustracions i còmics, passant per l’escultura, la fotografia o les intervencions sonores. Tot i que són obres gestades abans de la pandèmia i les temàtiques són molt variades -des d’algunes que exploren d’orígens siderals i màgics del ferro, a d’altres que tracten el misticisme de la natura o el pànic, així com la memòria històrica o la llei mordassa-, des del jurat apunten que les propostes escollides aporten un ventall ampli de possibilitats que donarà eines al públic per a pensar en la crisi actual. 

Tot i que la BIAM 2020 ha topat de ple amb la pandèmia del coronavirus, la qual cosa va impedir inaugurar-la com era habitual a finals de la primavera, ha estat una de les  edicions més participatives, ja que s’han presentat un total de 202 obres de 208 artistes de tot l’Estat, una quarantena més que en l’edició del 2018. 

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les quinze edicions anteriors, continua sent un potent aparador de la creació emergent del país, tant pel que fa als artistes emergents com als que compten amb una reconeguda trajectòria. És un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys i que té una dotació econòmica de 4.000 euros. 

Tot coincidint amb el dia de l’obertura de l’exposició, el jurat donarà a conèixer l’obra guanyadora d’entre tots els projectes seleccionats, que es podran veure a Lo Pati fins al 17 de gener del 2021. 

Els centres d’art, juntament amb els museus i els arxius, són els pocs equipaments culturals que continuen oberts, en un 33% d’aforament, després que el govern de la Generalitat anunciés el passat dijous les noves restriccions per tal de fer front a la pandèmia del coronavirus.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 82

Últimes notícies