HomeSense categoriaEl 66,7% dels empleats de CaixaBank a les Terres de l’Ebre són...

El 66,7% dels empleats de CaixaBank a les Terres de l’Ebre són dones

EDICIÓ PAPER // CaixaBank ha feminitzat el sector directiu a les Terres de l’Ebre. En les últimes dècades, gràcies a l’accés massiu (i ja majoritari) de la dona a la Universitat i el mercat laboral, un sector tradicionalment masculí com és la banca, s’ha anat feminitzant. 

En el cas de les terres ebrenques, les Direccions d’Àrea de Negoci compten amb 18 directores d’un total de 28 oficines, un percentatge del 64,3%. Pel que fa a les subdireccions, l’entitat compta amb 14 subdirectores d’oficina de les 20 que hi ha a la zona, fet que suposa un total del 70% de càrrecs de subdirecció. Del total d’empleats de la zona, un 66,7% són dones (110 empleades de 165). 

Les dones dirigeixen algunes de les oficines emblemàtiques de CaixaBank a les Terres de l’Ebre. És el cas, per exemple, de l’oficina de Ferreries Sant Miquel, a Tortosa, en què Maria de la Cinta Gisbert lidera un equip de 8 persones, 7 de les quals són dones. L’oficina Store Amposta, Store Sant Carles de la Ràpita i Store Delta de l’Ebre, estan dirigides també per dones: Ana Ma Brbera, Ma Teresa Colell i Marta Sole, respectivament. A més, a Falset, Vanessa Bladé comanda un equip de 5 persones, 4 de les quals són dones; o l’oficina de Roquetes, en la que Montserrat Aviñó dirigeix un equip de 4 dones. A Xerta, l’equip de l’oficina també està dirigit per una dona, Cristina Cid, que lidera un equip de 4 persones. 

En el cas de les Terres de l’Ebre, a més, les dues Direccions de l’Àrea de Negoci de CaixaBank són a càrrec d’una dona, en concret de Mercè Caballé i Rosa Mañé. 
Mercè Caballé destaca que la gran presència de la dona a les Terres de l’Ebre (i a CaixaBank en general) ha fet que es desenvolupe un model de lideratge femení que és força diferent al tradicionalment masculí. “El lideratge femení es basa molt en la motivació i en influir (que no manar). És un lideratge marcat per l’empatia, amb un gran esforç per entendre l’altre. En definitiva, ajuda que hi haja millors relacions interpersonals”. 

Mañé, que va iniciar-se a l’entitat l’any 1999 a una oficina de Tortosa considera que la seua experiència a l’entitat ha estat una oportunitat de créixer amb coneixements i desenvolupar-se professionalment dins el sector financer, i creu que el fet de ser una dona mai ha suposat un obsacte per al seu creixement professional a l’entitat.
 

El programa Wengage de CaixaBank, compromís de l’entitat amb la igualtat
La diversitat i la igualtat són part de la cultura de CaixaBank i un eix fonamental d’actuació per l’entitat. Porten anys treballant en ser una empresa referent, fomentant la inclusió i la participació amb mesures equitatives i identificant i superant els obstacles que dificulten el camí cap a la igualtat d’oportunitats. Sota estes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguen la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat.

De fet, CaixaBank compta amb un 41,7% de dones en posicions directives i amb el compromís públic que aconseguir el 43% en 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector. CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d’oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generaci.

A més, CaixaBank ha signat, el gener de 2020, un Pla d’Igualtat per fomentar els principis d’igualtat d’oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional.
Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb distincions com la inclusió en l’índex internacional d’Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, el Distintiu d’Igualtat en l’Empresa (DIE), gestionat per l’Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 42

Últimes notícies