HomeEducacióFinalitza el cicle per promoure les arts escèniques als instituts, organitzat pel...

Finalitza el cicle per promoure les arts escèniques als instituts, organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre i la companyia Sinergia han finalitzat avui el cicle teatral que aquest últim trimestre del curs s’ha dut a terme a diferents instituts de la comarca amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques al públic jove i adolescent, així com fomentar la lectura i l’escriptura entre aquest col·lectiu. El vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ivan Garcia; el vicepresident de l’àrea de Joventut i Ensenyament, Francesc Vallespí i el conseller comarcal de Joventut, David Poy, han assistit avui a la representació de l’espectacle ‘Encenalls’ a l’institut Cristòfol Despuig de Tortosa.

“Els joves són un dels col·lectius que més han patit per la pandèmia de la Covid-19, el confinament, la mascareta, la manca de relació social… és necessari programar activitats per ells i promoure la interrelació”, ha explicat Poy, que també ha destacat el fet que les membres de la companyia també són joves. “És una obra adreçada al públic jove però també pensada i protagonitzada per joves”, ha dit el conseller comarcal de Joventut.

‘Encenalls’ és una obra interactiva que tracta temes que afecten i preocupen la joventut, amb un llenguatge fresc i proper, i hi apareixen personatges emblemàtics del territori. Segons han explicat les portaveus de Sinergia, Aida Mayor i Clàudia Amela, l’obra permet crear un espai lliure de prejudicis que desperta entre els joves un interès per l’escriptura, l’art i la cultura i a més, serveix com a reforç d’autoestima i seguretat. “Encenalls és una peça participativa que demostra que totes les persones tenim històries per explicar”, ha apuntat Mayor.

Durant els mesos de maig i juny l’espectacle teatral s’ha interpretat a vuit instituts de la comarca, que s’han sumat a aquesta iniciativa: institut de Camarles, institut de Deltebre, institut Blanca d’Anjou (el Perelló), institut de Roquetes, col·legi Diocesà Sagrada Família (Tortosa), col·legi Teresià (Tortosa), institut Cristòfol Despuig (Tortosa) i institut Dertosa.

La companyia Sinergia va ser finalista del Premi Acció Jove convocat pel Consell Comarcal del Baix Ebre el 2021

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies