HomeOcupacióFinalitza el Pla d’Ocupació ‘Treball i Formació’ 2020 Covid-19 que ha donat...

Finalitza el Pla d’Ocupació ‘Treball i Formació’ 2020 Covid-19 que ha donat feina a 9 persones aturades del Montsià

Nou persones del Montsià han finalitzat el Pla d’Ocupació ‘Treball i Formació’ 2020 Covid-19. Les persones beneficiàries del programa han estat treballant durant nou mesos a jornada completa a diferents ajuntaments de la comarca i a la seu del Consell Comarcal del Montsià. Concretament, tres persones han ocupat la plaça d’agent cívic i atenció al ciutadà a Amposta, Ulldecona i a Sant Jaume d’Enveja, tres persones s’han encarregat de la neteja viària a Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Alcanar; i tres s’han encarregat de la neteja d’Edificis Públics a l’ens comarcal, a la Galera, a Masdenverge, a Godall, a Freginals, a Mas de Barberans i a la Sénia.

Les persones participants es van contractar el passat mes de desembre en dues línies diferents del programa ‘Treball i Formació’ i van acabar el passat 31 d’agost. Per un costat, en la Línia PANP-COVID, es van contractar cinc persones aturades de llarga durada que no tenien prestació ni subsidi, en la que es donava prioritat a les persones més grans de 45 anys o amb un grau de diversitat funcional d’igual o més del 33%. Per l’altre costat, en la Línia COVID, es van contractar quatre persones demandants d’ocupació no ocupades que s’havien quedat a l’atur a partir del 16 de març de 2020, inclòs.

Amb aquest programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) es pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, facilitant a les persones participants experiència laboral i accions formatives que duen a terme durant la jornada laboral.

En aquestes dues línies de ‘Treball i Formació’ 2020 se suma també la línia DONA en la que es van contractar 4 dones. La convocatòria es va dur a terme al desembre de 2020 i les contractacions es van efectuar al febrer de 2021. En aquest cas es prioritzaven les dones en situació d’atur de llarga durada i majors de 52 anys, dones demandants d’ocupació i víctimes de violència de gènere i les dones que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

Durant les properes setmanes es preveu que surtin les convocatòries del programa ‘Treball i Formació’ de 2021.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 51

Últimes notícies