HomeSense categoriaFoment invertix 12,8 milions d’euros en la millora de l’N-238, que unix...

Foment invertix 12,8 milions d’euros en la millora de l’N-238, que unix Vinaròs amb Alcanar i Ulldecona

MONTSIÀ // El Ministeri de Foment ha iniciat les reivindicades obres de la carretera N-238, que uneix Vinaròs, la capital del Baix Maestrat, amb Alcanar i Ulldecona. Es tracta d’una carretera vital per a la comunicació de les tres poblacions fronteres i que actualment presenta molta perillositat i un estat molt deteriorat, ja que es tracta d’un vial molt estret, sense vorals, i sense accessos adequats a les finques de la zona. La carretera suporta un trànsit diari de més de 8.900 vehicles, molts d’ells pesants.

En concret, el Ministeri de Foment invertirà en la millora de l’N-238 la quantitat de 12,8 milions d’euros per a fer l’ampliació del traçat, millorar la seguretat viària, reordenar tots als accessos a la via i adequar les connexions amb l’AP-7. En concret, el tram que hi ha previst arranjar és el comprès entre l’accés a l’autopista i l’accés a l’N-340. El projecte també inclou la millora de l’accés fins al municipi d’Alcanar, un dels punts més perillosos de la via, així com també es construirà una via de servei als dos costats de l’N-238 per a facilitar l’accés a les finques. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Pavasal i tenen un termini d’execució de 30 mesos.
 

Valoració positiva dels tres alcaldes
Els tres alcaldes s’han mostrat molt satisfets de l’inici de les obres. “És una infraestructura molt necessària per al municipi i llargament reivindicada. D’aquí a uns mesos, gràcies al treball conjunt dels  ajuntaments de Vinaròs, Ulldecona i Alcanar, este nexe d’unió entre el País Valencià i Catalunya serà una realitat”, ha assegurat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.

També l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha destacat, sobretot, la millora de la seguretat que l’obra comportarà, atès que es tracta “d’una carretera en molt mal estat i amb moltes deficiències, on es produïxen nombrosos accidents que posen en perill les persones que hi circulen, majoritàriament veïns i veïnes dels nostres pobles”. Ventura ha recordat que en esta via han mort moltes persones en accidents de trànsit  i ha insistit que “és una obra necessària i llargament reivindicada pel territori”.

Finalment, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha destacat que “cada dia són milers les persones que circulen per l’N-238 i amb les obres que executarà Foment per fi podrem disposar d’una carretera molt més segura després d’anys de reivindicacions”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 7

Últimes notícies