HomePolíticaJordi Jordan porta al Parlament el nou transvasament al Baix Camp

Jordi Jordan porta al Parlament el nou transvasament al Baix Camp

El coordinador de Movem Terres de l’Ebre i diputat al Parlament Jordi Jordan, porta al Parlament el possible transvasament de l’Ebre al Camp de Tarragona després de conèixer la demanda d’aigua de 6 pobles del Baix Camp que argumenten la necessitat de garantir l’abastament constant i regular d’aigua sense haver de dependre de la climatologia i assegurar-se els recursos hídrics que en el futur pot necessitar el municipi. Les Borges del Camp, Alforja, Riudecols, Botarell, l’Aleixar i Vilaplana són els sis pobles del Baix Camp que ho demanen. Els alcaldes d’aquests municipis tenen prevista una reunió avui per emetre un posicionament conjunt per defensar aquest projecte.

Per altra banda, asseguren que aquesta petició es farà a través d’una subvenció que, a partir del Consell Comarcal del Baix Camp, demanaran a l’Agència Catalana de l’Aigua, que podria comportar una aportació de l’ACA de 4 milions d’euros per a un projecte que té un cost total valorat actualment en 5,3 milions d’euros en la primera fase, si bé podria enfilar-se als 8 milions d’euros, de fet, han expressat ja la intenció de constituir una mancomunitat que s’ocupi d’assumir i desenvolupar l’execució de la inversió i de la gestió de la nova infraestructura. Davant l’amenaça d’aquest projecte, la formació progressista lamenta les contradiccions del govern de la Generalitat, que de cara a la palestra demana actuacions urgents per assegurar la supervivència del Delta, entre les que destaquen la demanda d’augment de cabals i sediments a la desembocadura; demandes que contrasten clarament amb l’ampliació d’aquest minitransvasament al Camp de Tarragona.

És per aquestes raons que ahir mateix a la tarda el diputat ebrenc va registrar al Parlament una bateria de preguntes per esclarir el posicionament del govern envers aquesta demanda. Més enllà de confirmar o no la concessió d’aquesta subvenció, la formació progressista demana conèixer si el govern aposta per continuar extraient aigua de l’Ebre enlloc de reduir el minitransvasament que actualment hi ha a les comarques del Camp de Tarragona a través del Consorci d’Aigues de Tarragona i si considera que aquesta política hídrica ajuda a millorar la protecció del Delta de l’Ebre. En aquest sentit Jordi Jordan expressa “no podem entendre com el govern de la Generalitat critica la política d’aigües a nivell estatal quan ells estan allargant el minitransvasament a Tarragona, és així com pensen defensar el Delta de l’Ebre?“. I reitera “esperem que rectifiquin i no subvencionin aquests projectes perquè és evident que aigua en tenen, que només busquen especular, el que cal és apostar per l’eficiència enlloc d’allargar el transvasament de Tarragona“.

Movem Terres de l’Ebre es posiciona clarament en contra d’aquesta ampliació i per això portarà el rebuig a tots als ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre a través de mocions en els propers plenaris.

Recordem que Movem Terres de l’Ebre sempre ha defensat un Pla de Protecció del Delta, un pacte a nivell de les Terres de l’Ebre perquè els cabals que van a Tarragona es retornen progressivament a l’Ebre, com ja es va fer amb l’anomenat pacte del Ter, on es preveia l’aplicació de mesures per reduir consum i augmentar l’aprofitament d’aigües a destí per poder reduir la quantitat d’aigua a transvasar i així aconseguir més cabal a la part final del riu. Es tracta d’aplicar aquest mateix concepte al Camp de Tarragona i l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies