HomeSense categoriaFoment subvenciona la restauració del castell de Móra d’Ebre, per a convertir-lo...

Foment subvenciona la restauració del castell de Móra d’Ebre, per a convertir-lo en un espai visitable

El Ministeri de Foment, a través de la línia d’ajuts de l’1,5% cultural, finançarà part de la rehabilitació i adequació del castell de Móra d’Ebre.

Està previst que el govern estatal aporte uns 325.000 euros, que se sumaran a una altra subvenció de la Generalitat, de 160.000 euros, i permetran tirar endavant la rehabilitació del castell i convertir-lo en un actiu turístic rellevant, al nucli urbà de Móra d’Ebre. Després d’haver aconseguit la subvenció de la Conselleria de Cultura, l’Ajuntament de Móra d’Ebre estava pendent dels ajuts de l’1,5% cultural per a tenir la liquiditat necessària per a assumir les obres, que tindran un cost de licitació proper als 480.000 euros.

El projecte d’intervenció al castell de Móra d’Ebre preveu l’adequació d’un recorregut per a la visita i també la restauració de la sala de guarnició perquè puga ser usada com a sala d’exposició. La proposta planteja la millora de les condicions ambientals i estètiques de l’actual accés per a millorar- ne la pavimentació. Es projecta també una millora al control d’accés al recinte i una reducció de l’impacte visual de les parts del darrere dels edificis adjacents. També s’actuarà sobre els afegits realitzats el darrer quart de segle a la fortalesa. A l’interior del castell es projecten passos amb terra de formigó de calç i amb graons de pedra natural. Sobre les escales ja existents es projecta una escala lleugera, amb estructura metàl·lica i taules de fusta, la qual cosa facilitarà la visió de l’escala original apareguda en excavacions arqueològiques ja realitzades.

La principal actuació del projecte se centra en la reconstrucció de l’antiga fàbrica de munició mitjançant un recreixement dels murs existents. El tancament de façana es preveu fer mitjançant un vidre que reproduïx la forma de les tres voltes que cobrien este espai. A més, a més, la coberta plana constituirà una terrassa practicable amb vistes privilegiades al riu Ebre i als paisatges de la cubeta de Móra d’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 38

Últimes notícies