HomeUrbanismeGandesa vol ampliar el polígon La Plana, on ja hi ha demanda...

Gandesa vol ampliar el polígon La Plana, on ja hi ha demanda de més sòl industrial

L’Ajuntament de Gandesa veu en el polígon industrial La Plana un dels principals actius que ha de marcar el futur econòmic de la Terra Alta. El Departament de Territori ja ha tret a licitació el nou accés per carretera des de la carretera C-43 i el consistori insistix que és “fonamental” que l’Incasòl opte per ampliar el sòl industrial. Actualment, ja no hi ha terrenys disponibles i diverses empreses volen ampliar superfície o instal·lar-se de nou al polígon.

Des de l’Ajuntament de Gandesa han reclamat en diverses ocasions a l’Incasòl que aposte per l’ampliació amb noves hectàrees de sòl industrial urbanitzat. L’alcalde, Carles Luz, ha lamentat però que, fins ara, la resposta no ha sigut satisfactòria i que “asseguren que el polígon no és viable”. “Tenim entés que els polígons situats en pobles petits o en zones allunyades de grans llocs de producció no tenen la viabilitat garantida, però cal que la Generalitat faça una aposta decidida, opte per l’equilibri territorial i tire endavant una ampliació que és molt necessària”, ha valorat Luz. De fet, assegura que ja hi ha “empreses que volen créixer, i d’altres que es volen situar de nou al polígon industrial”. És el cas de Gràfiques Salaet, empresa de fabricació d’envasos de paper i cartró per a la indústria alimentària, que vol expandir-se als terrenys adjacents a les quatre plantes que té al polígon La Plana. Luz també assegura que l’Ajuntament “està en converses amb una empresa de reciclatge de gespa artificial”, que voldria instal·lar-se de nou al polígon.

Una altra de les opcions que ha plantejat l’Ajuntament és el finançament de l’ampliació i la promoció del polígon amb els fons de transició nuclear. L’alcalde assegura que és un projecte que ja s’ha presentat i que encaixa perfectament amb les bases del Fons, ja que “és un projecte estratègic i que generarà nous llocs de treball i noves activitats econòmiques a la comarca”.

Nous accessos

D’altra banda, el Departament de Territori de la Generalitat ha tret a licitació la construcció del nou vial d’accés per carretera al polígon, que ha d’unir la carretera C-43 -on se va instal·lar una nova rotonda- amb la zona industrial. Les obres podrien començar a la tardor i tindrien una durada prevista d’uns set mesos. La nova via d’accés al polígon tindria una longitud d’uns 500 metres i una amplada d’uns 9 metres.

Paral·lelament, l’Ajuntament també treballa amb el Govern de l’Estat per a redactar el projecte executiu de la nova variant de l’N-420 i també es planteja una rotonda que puga dotar d’un accés des d’esta via fins al polígon. “D’esta manera milloraríem la mobilitat a tot el polígon i generaríem noves oportunitats de futur a tota la comarca”, ha sentenciat Luz.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies