HomeSuccessosGarcia mostra el dolor pel crim de la jove veïna i exigeix...

Garcia mostra el dolor pel crim de la jove veïna i exigeix que “sigui l’últim” feminicidi

Un silenci colpidor s’ha desplomat sobre la plaça major de Garcia tot i que prop de 400 persones s’hi ha concentrat per recordar la jove veïna de 25 anys que ha estat assassinada. Després del minut de silenci oficial, l’alcaldessa Blanca López i alguns amics de la noia han demanat que la mort violenta de la jove sigui “l’últim feminicidi” a lamentar. “Garcia està de dol, però tot i la ràbia, la tristesa i la por, ens refarem i lluitarem per la llibertat, els drets i la vida de les dones“, ha reivindicat. A l’acte hi ha participat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha exigit la implicació “de tots i totes” per acabar amb “el patriarcat“, “l’única manera d’acabar amb les violències masclistes“, ha dit.

Una multitudinària concentració ha servit aquest divendres a la tarda per recordar la jove veïna que ha mort violentament presumptament a mans d’un noi amb qui tenia alguna relació d’amistat i que està detingut des d’aquest dijous. Tot i que es descarta la violència de gènere, la consellera Tània Verge ha assegurat que es tracta d’un feminicidi, un cas més de violència masclista que suma la tercera víctima enguany a Catalunya. “És inadmissible“, ha dit, les 116 dones assassinades per violència masclista en l’última dècada.

Foto: Anna Ferràs (ACN)

L’alcaldessa de Garcia, Blanca López, ha reconegut que aquest assassinat ha estat “un cop dur que ha alterat la vida d’un poble tranquil“. López ha traslladat “la consternació i el dolor” que sent i comparteix tot el poble i tota la comarca de la Ribera d’Ebre, “on es coneix tothom“. La “inesperada mort violenta d’aquesta veïna” ha estat qualificada per l’alcaldessa de “crim covard“. “Condemnem i rebutgem qualsevol acte violent que ens nega el dret a viure en plena llibertat“, ha afegit.

López i la consellera Verge han abraçat a les amistats de la noia assassinada un cop ha acabat l’acte a la plaça Catalunya del poble i han traslladat tot l’escalf i el condol a la família, que no hi ha assistit, però que ha transmès l’agraïment als assistents a través de l’alcaldessa. La batlle de Garcia ha demanat als mitjans de comunicació que “no afegeixin més dolor en aquests moments tan cruels” i que “no s’interfereixi en les investigacions policials i judicials“, que continuen obertes.

La consellera de Feminismes, Tània Verge, ha assegurat que el cas de la noia de Garcia és “un feminicidi que colpeja una comunitat, un poble i tot el país“. “Ens el sentim propi“, ha afegit. Verge ha denunciat que els dones “estan fartes” de “patir per les seves vides” i que se les assassini “només per ser dones“. “No ens cansarem de dir que l’única manera d’acabar amb la violència masclista és acabar amb el patriarcat i això ens interpel·la a totes i tots“, ha reivindicat.

Garcia està de dol, però tot i la tristesa i la ràbia i fins i tot la por que sentim totes plegades, ens refarem i continuarem dedicant tots els nostres esforços per garantir la llibertat, els drets i la vida de les dones. Per la memòria de la nostra jove i perquè, ni una més“, ha tancat també l’alcaldessa.

Notícies relacionades:

Troben una noia morta amb signes de violència a Móra la Nova

AMPLIACIÓ · Troben el cadàver d’una jove a Móra la Nova i els Mossos treballen amb la hipòtesi que és un crim de violència masclista

Els Mossos detenen un home per la mort violenta de la jove de Móra la Nova

Tres dies de dol en rebuig per la mort violenta d’una jove de Garcia

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 65

Últimes notícies