HomeCultura‘Generació #LoRiuÉsVida’, d’Àlex de la Guia i Núria Caro, entre les novetats...

‘Generació #LoRiuÉsVida’, d’Àlex de la Guia i Núria Caro, entre les novetats de Cossetània Edicions per Sant Jordi

L’editorial vallenca Cosssetània Edicions presenta aquest Sant Jordi una vintena de llibres d’autors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Alguns dels títols són ‘Generació #LoRiuÉsVida’, d’Àlex de la Guia i Núria Caro, ‘Clandestins’ d’Antoni Batista o ‘El Gaudí que no ens han explicat’, de Joan Torres. Hi ha narrativa, ficció, investigació i literatura infantil, entre altres gèneres.

El segell publica anualment un centenar de títols, que se sumen als 40 d’Angle Editorial, 15 de Lectio Ediciones, 30 d’Eumo Editorial i 10 de Quorum Llibres, les diferents firmes de 9 Grup Editorial. L’editorial espera un bon Sant Jordi, com va ser el de l’any passat.

El director de 9 Grup Editorial, Jordi Ferré, ha assegurat que estan “contents” amb els títols que presenten enguany i ha desitjat que per Sant Jordi faci bon temps. Assenyala que és el factor crucial per tenir un bon volum de vendes, i espera que el fet que la diada cau l’endemà de Dilluns de Pasqua no condicioni.

Pel que fa als títols, un dels llibres que serà a les parades és ‘Generació #LoRiuÉsVida’, d’Àlex de la Guia i Núria Caro

 
En la seva presentació Àlex de la guia un dels coautors del llibre va alegar que “El que hem vist és que la gent jove ha crescut en un sentiment de pertinença molt important a les Terres de l’Ebre i en defensar del riu sobretot fa 18 anys, ja que la PDE va aconseguir unir tots els pobles del territori i les quatre comarques en anar tots a una i defensar un sentiment i també hem vist que la plataforma va ser de les primeres en la lluita reivindicativa en la defensa del medi ambient i que moltes plataformes d’arreu de Catalunya i inclús d’Espanya i Europa s’han emmirallat a la plataforma.” Per altra banda Núria Caro ha explicat que un dels objectius és que la gent s’emocioni al llegir els diferents capítols recordant els moments de les lluites del territori i que la gent jove sàpiguen d’on surt aquest orgull ebrenc.
 
 Genereació #LoRiuésVida Analitza les lluites socials que s’han desenvolupat a les Terres de l’Ebre des que es va constituir la Plataforma en Defensa de l’Ebre i com aquest factor ha incidit i condicionat el jovent de la zona. També s’ha centrat en moviments socials, en aquest cas la clandestinitat, el periodista Antoni Batista. En el seu 24è llibre, ‘Clandestins’, es posa en la pell de persones que van lluitar contra el franquisme i explica com “la clandestinitat condiciona la identitat de la persona que la pateix”. De fet ha expressat que ell mateix hi va viure durant tres anys, en la dècada dels 70 i ha lamentat que “de clandestins avui n’hi continua havent”.

Entre les novetats hi ha títols que ja han estat premiats, com ‘A passes comptades’, del riberenc Valer Gisbert i guanyador del premi de narrativa de la Ribera d’Ebre o l’escriptor Agusti Clua guanyador del primer premi de novel·la breu Sant Boi de Lluçanès amb l’obra “Salabror”

 També es van presentar el llibre de la xertolina Francesca Aliern, una escriptora a1mb un llenguatge proper i impregnat del parlar de les Terres de l’Ebre i que ara trau el seu 26 llibre “La jove Laura”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies