HomeOpinióGràcies a una trucada

Gràcies a una trucada

Tot just quan et sents temptat de dubtar del camí que com a poble vàrem decidir emprendre gairebé ara farà una dècada, tot just quan ets sents aclaparat pel circ d’un estat de dret inexistent que es complau a jutjar innocents tot criminalitzant la democràcia, tot just quan et sents esclafat per un estat on la no separació de poders s’exhibeix de forma impúdica, esperonada per una constitució que es dedica més a estrènyer i castrar que no pas a acollir i conciliar, tot just llavors reps una trucada que en menys de cinc minuts et retorna un somriure a un rostre massa temps cisellat per l’escepticisme. Algú t’explica que, afortunadament, ha nascut Primàries Catalunya, un procés popular que sorgeix amb la vocació de retornar la veu i el vot al poble, als qui tossudament alçats breguem per implementar el mandat de l’1-O, a la bona gent cansada tant de les males arts exhibides pels dels del 155 com dels tripijocs , transformismes i titubejos dels partits del ja mal anomenat bloc sobiranista ( i ho escriu un sotasignant convençut i orgullós de mantenir el carnet d’ERC a la butxaca de l’americana, més a prop del cor que del cap, tot sigui dit).

Quan la veu et captiva i t’invita a sumar-te al projecte no et queda altre remei que donar un sí convençut i incondicional dues setmanes abans de sorprendre’t llegint el teu nom enmig d’una llista de vuit candidats i candidates a encapçalar la llista de Primàries Catalunya a Tortosa, sí, a Tortosa, ja que la proposta, gestada dins la matriu de l’ANC, es va anar escampant -i encara ho continua fent de forma imparable- com una taca d’oli per tot el territori nacional. Així doncs, el passat dissabte 23 de febrer, el 45% de les 233 persones prèviament inscrites al cens acudiren al número 26 del carrer Argentina per decidir qui lideraria les seves més que legítimes esperances de canvi. No ens cansarem de donar les gràcies als cinc voluntaris -Marta Pulido, Joan Maria Torres, Montse Hierro, Cristóbal Fernández i Josep Aubeso- que regalaren temps i esforç a dojo per tal que la jornada acabés esdevenint un èxit.
A quarts de nou del vespre ja teníem un nom per liderar el nostre projecte local: Núria Menasanch i Martí, que s’afanyà a afirmar que només treballaria des de la transversalitat, el consens grupal i l’ànim de cosir tot allò que els interessos partidistes havien acabat esquinçant a cops d’ego i personalismes. Per tant, estendrem la mà a tots aquells que no avalaren el 155 , alçant-la enèrgicament, no cal ni dir-ho, davant la més que possible irrupció de propostes ultradretanes, ja que amb el feixisme no es dialoga; se’l combat i punt.

L’aposta per lluitar per la construcció de la República Catalana des de les Terres de l’Ebre com a eix vertebral del nostre programa es combina de forma indissoluble amb el nostre deler més horitzontal i quotidià: l’esperit de servei i les ganes d’articular tot un seguit de propostes orientades a millorar el dia a dia dels nostres conciutadans i conciutadanes en tots aquells àmbits que jutgem fonamentals: urbanisme, sanitat, cultura, educació , joventut, benestar social… Ja hem començat a posar fil a l’agulla, organitzant-nos en comissions especialitzades en cada àmbit d’acció per tal de donar respostes factibles i realistes a les necessitats més punyents d’aquesta nostra estimada Tortosa.

Per cert, encara sou a temps d’inscriure-us al cens de votants entrant a l’adreça www.primariescatalunya.cat. No ho dubteu: Sabem què vol el poble justament perquè som el poble. Ens veiem davant les urnes?

Ernest Redo i Querol
Ernest Redo i Querol
Núm. 2 Primàries Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 75

Últimes notícies