HomeEnergiaHereu anuncia la llum verda als primers 19 projectes del PERTE de...

Hereu anuncia la llum verda als primers 19 projectes del PERTE de descarbonitzaci贸 per valor de 96 MEUR

El ministre d’Ind煤stria i Turisme, Jordi Hereu, ha informat aquest dimarts de l’aprovaci贸 provisional dels primers 19 projectes del PERTE de descarbonitzaci贸 industrial amb ajudes per valor de 96 MEUR. Hereu ha fet l’anunci durant la seva intervenci贸 a la 12a Jornada Anual d’Energia d’ESADE i ha recordat que les subvencions permetran mobilitzar m茅s de 307 MEUR d’inversi贸 total. Entre les empreses benefici脿ries d’aquesta primera l铆nia del PERTE de descarbonitzaci贸 hi ha Cemex Espa帽a Operaciones S.L.U., que ha obtingut una subvenci贸 de 3 milions per a la planta d’Alcanar (Montsi脿) i que t茅 com a activitat principal la fabricaci贸, venda, importaci贸 i exportaci贸 de ciment i altres materials de construcci贸.

Cemex vol portar a terme un projecte de descarbonitzaci贸 del proc茅s de fabricaci贸 de cl铆nquer (massa de ciment) a la planta ebrenca. L’empresa posa el focus en l’efici猫ncia energ猫tica i aspira a reduir m茅s d’un 25% el consum energ猫tic associat a l’aire comprimit a la planta. Per aix貌, es centralitzar脿 en la producci贸 d’aire comprimit en un 煤nic punt, substituint els 14 compressors existents que es troben situats en tres ubicacions diferents per nom茅s dos compressors de major pot猫ncia i efic脿cia. En paral路lel, Cemex vol incrementar la taxa de combustibles alternatius en la combusti贸 del forn que utilitza per a la fabricaci贸 de cl铆nquer. Per fer-ho possible, incorporar脿 elements per al tractament i condicionat dels combustibles derivats de residus (CDR) i biomassa.

Les altres 18 empreses incloses en la l铆nia 1 del PERTE de descarbonitzaci贸 industrial s贸n Acor (Valladolid), Biotermica Villanueva (Almeria), Carnes y Vegetales (Badajoz), Cementos Tudela Vegu铆n (Lle贸), Cervezas Mahou (Guadalajara), C铆tricos del Andarax (Almeria), Ederfil Becker Koop (Guip煤scoa), Ence (Guadalajara), Enso Esco (Cantabria), Ferroglobe Spain Metals (La Corunya), Gestamp (Pontevedra), Industrias Peleteras (Val猫ncia), Resonac Graphite Spain (La Corunya), Solvay Qu铆mica (Cant脿bria) i Zukan (M煤rcia). La l铆nia 1 d’ajudes per la descarbonitzaci贸 est脿 dotada amb 1.000 MEUR, 500 en subvencions i uns altres 500 en pr茅stecs. El Ministeri d’Ind煤stria i Turisme t茅 previst llan莽ar una segona convocat貌ria de la l铆nia 1 en el segon semestre del 2024.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

61 + = 71

脷ltimes not铆cies