HomeSocietatHomenatge als veïns que van conservar durant 43 anys el Castell de...

Homenatge als veïns que van conservar durant 43 anys el Castell de Tenasses

Al voltant de 300 persones van recórrer diumenge el nucli antic de Tortosa en el marc de la novena Ruta Mossèn Sol organitzada per l’Associació Amics dels Josepets, amb la particularitat que la passejada no va acabar a l’antic col·legi Sant Josep o dels Josepets sinó a la fortificació de Tenasses, una part important del conjunt emmurallat tortosí, que va ser recuperada per a la ciutat fa nou anys per a facilitar-ne la conservació, després que durant 43 anys un grup de veïns van conservar-ne la titularitat.

L’havien adquirit via subhasta a l’Estat espanyol per a evitar que passés a mans alienes, i diumenge passat van rebre un reconeixement especial. El govern militar havia dixat de donar-hi utilitat. Al 2014, l’Ajuntament de Tortosa va arribar a un acord amb els propietaris per tal que el municipi recuperés la fortificació i la pogués incloure al seu catàleg patrimonial. Des d’aleshores, el consistori ha dut a terme diverses actuacions de rehabilitació.

Diumenge es va mostrar el resultat d’una de les més recents, que va permetre descobrir l’antic camí cobert que permetia l’accés a l’element defensiu des de la ciutat. El castell de Tenasses data del segle XVII.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 18

Últimes notícies