HomeAgriculturaIdentitat, un oli d'oliva verge extra d'Horta guanya el XXXIX Concurs al...

Identitat, un oli d’oliva verge extra d’Horta guanya el XXXIX Concurs al Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre de la fira de Jesús

L’oli d’oliva verge extra Identitat, varietat arbequina de Toni Beltran d’Horta de Sant Joan, ha guanyat el primer premi de la trenta-novena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, què organitza la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús, després d’haver obtingut també el primer lloc en la seva categoria reservada exclusivament als olis ecològics.

El resultat s’ha conegut després de fer-se oficial el veredicte del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, un cop analitzades les mostres finalistes de la fase prèvia. Malgrat que la XXVIII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i VII Fira de la Garrofa de Jesús se celebrarà del 12 al 14 de maig, la comissió organitzadora va decidir mantenir al mes de febrer el concurs perquè així les mostres mantenen millor les seves qualitats organolèptiques. Amb el concurs de tast s’ha pogut constatar que el gran descens de la producció d’oli d’oliva de la campanya actual no ha afectat la gran qualitat dels olis ebrencs, que continuen presentant un nivell extraordinari pel que fa a aromes, gustos i sabors en totes les seves varietats.

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), “Premi in Memoriam Joan Rodríguez”, fou per a Lacrima Olea varietat morruda d’Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, seguit d’Arrels 1957 un morrut de la Cooperativa Agrícola Catalana Sant Isidre del Perelló, i d’Iberolei d’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara també amb una varietat d’oliva morruda.

El guanyador del premi al millor oli sense DO va ser Priordei-Rojal d’Agro Foods & Comerce de Margalef, una segona posició per Mas Beturià amb oliva arbequina de Yolanda Viver Cubeles de Batea, seguit en tercer lloc per Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó.

La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic. està encapçalada per l’oli Identitat, varietat arbequina de Toni Beltran d’Horta, guanyador absolut del concurs, seguit en segona posició Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó i en tercer lloc, per l’oli El Mussol Verd de Núria Brull del Perelló. Finalment, el premi per particulars i de collita pròpia, veredicte sortit directament de la fase prèvia, fou per José Domingo Espuny de la Raval de Cristo a Roquetes, seguit de l’oli presentat per la família Panisello-Sebastià de Bitem i del de Guillermo Llaó del Perelló.

La fira de Jesús sempre ha buscat donar-li a l’oli guanyador del concurs del tast una gran projecció, presentant-lo a concursos nacionals i internacionals d’alt nivell i promocionant-lo internament durant tot l’any. Dijous 23 de febrer al vespre, es va fer públic el veredicte del jurat a la Casa de l’Oli de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, lliurant-se als guanyadors les etiquetes que podran lluir els olis en les seves botelles, tot i que serà en el transcurs de la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús, al mes de maig, quan tindrà lloc el lliurament oficial dels premis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 36

Últimes notícies