HomeSense categoria‘Il Festino’, la nova proposta de LaBinota per a la Festa del...

‘Il Festino’, la nova proposta de LaBinota per a la Festa del Renaixement de Tortosa

Un sopar, una taula gran, ambient festiu, màscares, vestuaris renaixentistes, instruments de l’època, 22 cantants i quatre músics donaran forma a Il Festino, el nou espectacle que oferirà el Cor LaBinota amb motiu de la Festa del Renaixement. Després de tres anys interpretant La Pazzia Senile del compositor renaixentista Adriano Banchieri, LaBinota ha apostat per una nova comèdia madrigal, l’obra més popular del mateix autor, datada l’any 1608.

Ambientada en el sopar d’un dijous llarder de l’època renaixentista, tota l’acció passa al voltant d’una taula on “les mateixes cançons de l’obra aniran explicant una història que barreja comèdia, humor i amor”, detalla la directora del Cor Maria Lombarte.  “És com un teatre musical de l’època que com a cor ens funciona molt bé este gènere perquè ens permet lluir-nos a cantants, però també podem afegir esta part d’interpretació i posada en escena, fugint del típic concert coral”. Este madrigal, però, presenta una dificultat: “està escrita a cinc veus i musicalment és més complicada, però oferirà la imatge d’un cor molt potent i unit”, determina Lombart. Així doncs, enguany no es tracta d’una obra amb la presència d’alguns membres solistes, sinó que s’unificarà el grup tots a una. L’obra original està escrita en italià, però per tal d’apropar l’espectacle al públic, han adaptat algunes de les cançons al català. En este espectacle hi participen membres del cor jove i infantil de LaBinota.

 

Novetats

El Cor LaBinota afegix enguany un percussionista entre els seus músics, així com ha aconseguit que forme part de l’espectacle un instrument propi de l’època: la viola de gamba. El grup vol oferir un espectacle totalment nou i per això han canviat el vestuari de tots els membres per tal d’unificar la seua imatge i, fins i tot, s’han fet ells mateixos unes màscares, segons Lombarte, “més treballades”. Quant a la interpretació i posada en escena, el director de teatre Marc Chornet dona forma un any més a l’espectacle del Cor LaBinota. Il Festino es podrà veure els dies 19 i 20 de juliol al Pati del Convent de la Puríssima en tres torns: a les 20 h, a les 22 h i a les dotze de la nit. Les entrades tenen un cost de 7 euros per a adult i de 4 euros per als menors de 12 anys. 

cor labinota L’any 2015 sorgia este cor com a escisió d’El jove Cor Flumine, ja que, segons explica la seua directora, “volíem professionalitzar el cor i fer un salt de qualitat, i per això vam crear un espai on poder oferir més formació”. Des del moment de la seua creació, ara fa quatre anys, LaBinota sempre ha participat en la Festa del Renaixement.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 52

Últimes notícies