HomeCulturaIngravidesa Internacional a la 18 edició de les Jornades Musicals de l’Ermita...

Ingravidesa Internacional a la 18 edició de les Jornades Musicals de l’Ermita d’Ulldecona

Fum i Dj’s a les 11 h del matí d’un dimecres feiner a Ulldecona. Així s’ha presentat la 18a edició de les Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat, un cicle que complix la majoria d’edat amb molt bona salut, “amb el millor cartell que hem tingut mai” assegura Agustí Vericat, impulsor, i alma mater de les Jornades, que també reconeix que “sempre dic el mateix, però este any és veritat”.

Veritats a banda, el que és inqüestionable és la varietat de formacions musicals que s’escoltaran durant onze diumenges d’estiu a les Jornades, tant pel que fa a la seua procedència com al seu estil.

Per la terrassa de l’Ermita de la Pietat desfilaran grups provinents dels Estats Units, Argentina, Austràlia, Nigèria, Colòmbia i, com no pot ser d’altra manera, Ulldecona. Seran dos formacions originàries del Montsià interior les que es veuran dalt l’escenari de l’ermita.

Per una banda, els incombustibles Culs Cults, que des del 1993 fan balancejar els caps amb el seu estil reggae, i per l’altra, Pepet i Marieta, que estrenen el seu darrer treball anomenat Vida, amb un espectacle que, tal com reconeix el líder de la banda, el faldut Josep Bordes, “és el millor espectacle que hem fet com a grup”. Durant les Jornades hi haurà presentacions, però també, un comiat, perquè el dia 10 de juliol La Banda Trapera del Río, un dels grups més emblemàtics de l’escena punk-rock catalana als setanta, pujarà a dalt l’escenari per últim cop a Ulldecona. “Ho han triat ells -explica Vericat- Per què han decidit acabar la seua carrera a l’ermita? No en tinc ni idea, però n’estem molt orgullosos”.

El cartell seguix amb el soul i attitude 100% del músic nord-americà Barrence Whitfield, acompanyat de The Savages, i continua amb el disco-soul pop-with-love-Ermitil, que portarà el músic australià Joel Sarakula el 3 de juliol. En total, 14 bandes repartides en 11 tardes d’estiu, que començaran el dia 5 de juny i tancaran el 28 d’agost, amb els andalusos Space Surimi, una col·laboració musical amb el festival Eufònic al ritme de hip-hop tradicional i irònic i que servirà de cloenda d’esta 18a edició de Jornades musicals.

La fórmula per a convertir el cicle musical en l’èxit rotund que són avui les Jornades l’explica Vericat: “No hi hem posat barreres i sempre hem estat allí, en crisi i no crisi, fent canvis profunds de gestió quan calia i en una pandèmia pel mig”, encara que també reconeix que la posició de l’ermita hi juga un paper fonamental: “Tenim la millor terrassa de la galàxia”.

La galàxia i l’espai són, precisament, dos dels elements claus de l’estètica del cartell d’enguany, que torna amb un estil renovat i inspirat en el cosmos, per a evocar una sensació d’ingravidesa, de vaporositat, “la mateixa emoció que ens provoca la música”, segons Vericat. Hi continua figurant l’omnipresent cabra, símbol distintiu de les Jornades i que este any trobem dibuixada en 3D i neons, amb aires d’space opera crepuscular.

La 18a edició de les Jornades comptarà també amb dos novetats. La primera és l’estrena del Mercat del Vinil a l’Ermita, que s’impulsa gràcies a l’associació Recol·lectors de Vinils, on durant tot el dia hi haurà música en directe i una desena de parades on es podrà comprar, buscar i remenar entre milers de discs amb suport de plàstic. Jaume Vidal, de Recol·lectors de Vinils, reconeix que “ha estat una unió natural, després de quilomètriques converses sobre música davant de la cervesa”, i explica que també hi haurà activitats infantils i familiars, per a començar a “adoctrinar els menuts en la bona música”.

La segona novetat és la celebració d’un carnaval romà, el dia 24 de juliol, una festa en què, segons Vericat, “amb un llençol i unes sandàlies ja es donarà per vàlida la disfressa. La roba interior és opcional”. Estarà amenitzada amb l’electrotropicalisme de Playback Maracas, que malgrat no ser acurat històricament, farà moure igualment les togues amb ritmes que inexorablement porten a xalar.

En resum, onze dies en què la música és la protagonista i en què el públic podrà gaudir irreverentment d’un dels entorns més privilegiats del territori.

Júlia Albacar
Júlia Albacar
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies