HomeSocietatIniciat el desplegament de l’Observatori de la Sequera a diferents punts de...

Iniciat el desplegament de l’Observatori de la Sequera a diferents punts de la Terra Alta

El juny i juliol del 2019 l’Observatori de l’Ebre ha desplegat una xarxa de mesura de la humitat de sòl a diferents profunditats en finques de vinya regades i de secà de la Terra Alta: Batea, Gandesa, Horta de Sant Joan i la Pobla de Massaluca.

Estes dades, que s’envien en temps real a l’Observatori de l’Ebre mitjançant la xarxa de telefonia mòbil, combinades amb dades d’estacions meteorològiques ja existents, seran la base d’un sistema d’informació de la sequera que, setmanalment, aportarà dades sobre les necessitats hídriques de les vinyes de la Terra Alta i sobre l’aigua disponible al sòl per a satisfer-les.

Els butlletins setmanals proveiran també recomanacions de reg de suport. Addicionalment, s’utilitzaran imatges de satèl·lit de la humitat del sòl per a espacialitzar els resultats més enllà de les finques on s’ha instal·lat instrumentació. Esta informació ha d’ajudar a prendre millors decisions en la gestió de la vinya en un context de canvi climàtic. De fet, l’Observatori de la Sequera, com ja va explicar esta publicació en un reportatge de Primera Plana, és una prova pilot del projecte d’adaptació al canvi climàtic Life Clinomics que tutela el Copate.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 78

Últimes notícies