HomeSuccessosInterposen diverses denúncies per la recollida de llentiscle a l'Ampolla i el...

Interposen diverses denúncies per la recollida de llentiscle a l’Ampolla i el Perelló

El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona, en dos operatius de control, ha detectat la recollida de llentiscle sense autorització de més de mitja tona per part de diferents persones, en els termes municipals de l’Ampolla i el Perelló.

Aquestes accions provoquen abundants perjudicis en les zones rurals de la província, on creix aquest tipus d’arbust; la recol·lecció irregular de llentiscle porta ja temps preocupant les entitats municipals, propietaris de terrenys i a la societat en general, que està cada vegada més sensibilitzada amb la cura del medi ambient.

El SEPRONA ha detectat en els últims mesos un increment de la recol·lecció indiscriminada i massiva de brots de llentiscle en diferents zones de la província. Sobre la base d’aquesta necessitat de protecció generada, diversos dels seus serveis s’estan orientant al control d’aquesta activitat, ja que s’intenta evitar la deterioració que sofreixen els ecosistemes, perquè la falta d’aquest arbust provoca una compactació indeguda del terreny amb pèrdua de nutrients, també fa que la terra no es dreni com cal i accelera la taxa d’erosió del territori.

Agents del SEPRONA han interposat diverses denúncies administratives als infractors, per la recol·lecció de llentiscle en zones de domini públic sense la corresponent autorització, ateses les conseqüències derivades de l’arrencada dels exemplars arbustius descrits. Les denúncies s’han tramitat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Cal destacar que la recol·lecció indiscriminada d’aquesta planta ha portat a diferents administracions a regular i aprovar una normativa concreta que sanciona la recol·lecció sense autorització.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 93

Últimes notícies