HomeSuccessosInterposen diverses den煤ncies per la recollida de llentiscle a l'Ampolla i el...

Interposen diverses den煤ncies per la recollida de llentiscle a l’Ampolla i el Perell贸

El SEPRONA de la Gu脿rdia Civil de Tarragona, en dos operatius de control, ha detectat la recollida de llentiscle sense autoritzaci贸 de m茅s de mitja tona per part de diferents persones, en els termes municipals de l’Ampolla i el Perell贸.

Aquestes accions provoquen abundants perjudicis en les zones rurals de la prov铆ncia, on creix aquest tipus d’arbust; la recol路lecci贸 irregular de llentiscle porta ja temps preocupant les entitats municipals, propietaris de terrenys i a la societat en general, que est脿 cada vegada m茅s sensibilitzada amb la cura del medi ambient.

El SEPRONA ha detectat en els 煤ltims mesos un increment de la recol路lecci贸 indiscriminada i massiva de brots de llentiscle en diferents zones de la prov铆ncia. Sobre la base d’aquesta necessitat de protecci贸 generada, diversos dels seus serveis s’estan orientant al control d’aquesta activitat, ja que s’intenta evitar la deterioraci贸 que sofreixen els ecosistemes, perqu猫 la falta d’aquest arbust provoca una compactaci贸 indeguda del terreny amb p猫rdua de nutrients, tamb茅 fa que la terra no es dreni com cal i accelera la taxa d’erosi贸 del territori.

Agents del SEPRONA han interposat diverses den煤ncies administratives als infractors, per la recol路lecci贸 de llentiscle en zones de domini p煤blic sense la corresponent autoritzaci贸, ateses les conseq眉猫ncies derivades de l’arrencada dels exemplars arbustius descrits. Les den煤ncies s’han tramitat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Cal destacar que la recol路lecci贸 indiscriminada d’aquesta planta ha portat a diferents administracions a regular i aprovar una normativa concreta que sanciona la recol路lecci贸 sense autoritzaci贸.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

36 + = 38

脷ltimes not铆cies