HomeUrbanismeInversió a la Ràpita de 700.000 € per a un centre d’activitat...

Inversió a la Ràpita de 700.000 € per a un centre d’activitat nàutica als locals del parc de Garbí

Segons publica avui l’edició en paper del Setmanari l’Ebre s’ha produït un punt d’inflexió al destí dels locals del parc de Garbí de la Ràpita, que van tancar com a zona d’oci nocturn fa 10 anys, en bona mesura per l’acumulació de baralles i conflictes, i que ara esdevindran un centre d’activitat nàutica i gimnàs que sobre el paper ha de reparar i reimpulsar este espai portuari. Una inversió publicoprivada de 700.000 euros, a través d’una nova concessió de Ports de la Generalitat a l’empresa Aerobika, desencallarà el futur dels locals abandonats del Garbeach, set anys després que el 2016 l’Ajuntament celebrés una consulta popular, en què només va participar un 8,6 % del cens, per a determinar l’ús dels locals. Els votants van apostar majoritàriament per un ús mixt -oci nocturn i diürn- de les instal·lacions, però ni el resultat era vinculant, en no haver-se arribat al 25 % de participació, ni les gestions del consistori per a trobar inversors van fructificar.

Segons explica a esta publicació l’alcalde, Josep Caparrós, un dels principals obstacles va ser que la concessió, originalment atorgada per Ports de la Generalitat a l’Ajuntament, expirava el 2024, i això no només feia que el consistori hagués de fer de mitjancer i traure a concurs la seua pròpia concessió, sinó que desincentivava els empresaris, ja que els inversors potencials no hi veien prou marge de rendibilitat. “Finalment s’ha trobat la fórmula adequada, de manera que Ports ho atorgarà en concessió directament a un tercer, amb un nou termini que probablement serà de 25 o 30 anys. Ara ja s’ha acabat el tràmit d’exposició pública i podem afirmar, si tot va bé, que els locals del parc de Garbí s’acabaran convertint en un centre d’activitat nàutica, incloent-hi un servei de bar, i reaprofitarem una ubicació estratègica”, celebra Caparrós. L’Ajuntament continuarà sent el concessionari -ho és dels anys 90- del parc de Garbí, però no dels locals, ja que va renunciar a esta part de la concessió.

La inversió serà d’uns 700.000 euros. L’empresa Aerobika, que segons expliquen els seus responsables ja té dos gimnasos operatius a la població, s’encarregarà d’habilitar l’interior dels locals, i Ports de la Generalitat farà “un arranjament estructural de l’espai”.

Serà un centre d’activitat amb espais amb màquines indoor per a practicar el rem i tot tipus d’esports nàutics, i sales de gimnàs”, explica Angelo Scorza, director general del Grupo Aerobika.

Lloguer de material

També s’hi llogaran piragües o altres vehicles i dispositius per a navegar i gaudir de la badia dels Alfacs. “És un servei que fa falta i que està en el lloc adequat, i millorarà la imatge del passeig marítim de la Ràpita”, afegix Scorza. També hi haurà un servei de cafeteria i gelateria, que atendrà tant els clients del centre esportiu com qualsevol visitant que en vulga fer ús.

Este nou equipament “permetrà regenerar aquella zona i oferir un conjunt de serveis a la ciutadania en unes instal·lacions immillorables”, confia l’alcalde rapitenc, que revela que s’està acabant de tramitar l’autorització de la concessió i que podria ser aprovada en la propera reunió del comitè executiu de Ports de la Generalitat. Es tancaran així tres anys de gestions amb el nou concessionari, ja que Caparrós recorda que la primera reunió amb l’empresa es va fer el març del 2020, just la primera setmana del confinament per la pandèmia del coronavirus.

Segons Scorza, un cop l’empresa n’obtinga la concessió de forma definitiva, hi preveu uns tres mesos i mig d’obres, “si no es demora res”, per a tenir el centre d’activitat operatiu. La idea, per tant, és començar a operar enguany, tot i que això és encara incert. “Volem començar l’explotació el més prompte possible”, conclou el director general de la firma. La inversió també suposarà la creació d’alguns llocs de treball “qualificats”, en el sentit que les activitats seran dirigides per “monitors reglats”, a més a més del personal que atendrà la cafeteria.

Òscar Meseguer Julián
Òscar Meseguer Julián
Periodista. Director del Setmanari l'Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 98

Últimes notícies