HomePolíticaIrene Negre: “Que Illa fos dissabte al comitè federal del PSOE en...

Irene Negre: “Que Illa fos dissabte al comitè federal del PSOE en comptes de l’acte que havia convocat a Tarragona demostra la seva total dependència del PSOE”

La candidata ebrenca de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Irene Negre, número 5 de la llista per Tarragona, ha manifestat que “dissabte vam tenir una mostra molt clara de la submissió del candidat del PSC. Illa tenia programat un míting a Tarragona, però no va venir perquè va preferir ser a Madrid al comitè federal del PSOE. Si fins i tot va deixar plantats als seus simpatitzants, que l’esperaven, imagineu-vos què faria amb el conjunt dels catalans. És un cas molt il·lustratiu de la seva absoluta dependència del PSOE i de quines són les seves prioritats. També vam veure ahir com castellanitzava el nom de Lleida, deixant clar quina és la seva visió de país. Illa seria un president sense esma i sense cap capacitat d’iniciativa perquè estaria sempre pendent de rebre instruccions de Madrid. I Catalunya no es pot permetre més anys de desídia, falta de rumb i falta d’ambició”. Negre ha continuat que “és claríssim que l’únic que pot liderar el país és el president Puigdemont”.

Negre, acompanyada d’altres membres de la candidatures, ho ha dit durant una atenció a mitjans de comunicació a Tortosa, per presentar les propostes en matèria econòmica en què ha explicat que “Catalunya ha estat històricament un pol d’activitat econòmica i empresarial, i les nostres comarques n’han estat un dels principals motors. Però en un escenari mundial tan canviant i cada cop més competitiu Catalunya necessita ressituar-se i bastir un projecte a 10 anys vista que ens permeti consolidar un model econòmic basat en la societat del coneixement, la tecnologia, la sostenibilitat i les fonts d’energia renovable”.

En aquest sentit ha anunciat algunes de les mesures que Junts+ adoptarà durant els primers 100 dies de govern com l’avaluació i publicació de les balances fiscals; la modificació de la LOFCA per la cessió del 100% de tots els tributs que es paguen a Catalunya; elaborar una proposta de cancel·lació del deute públic de la Generalitat en mans de l’Estat a compte de les inversions pressupostades i no executades; un paquet d’estímul econòmic amb mesures fiscals que incentivin la inversió i el consum, i una revisió de la fiscalitat, entre d’altres.

Irene Negre ha explicat que “aquí, a les Terres de l’Ebre, apostarem per accelerar l’ampliació del polígon Catalunya Sud perquè pugui iniciar-se al 2025. Tenir sòl industrial, amb la seva connexió ferroviària, amb espai per ubicar-hi energies alternatives, és una necessitat peremptòria”. I també s’ha compromès a treballar per ampliar el polígon de Gandesa, ja que el teixit industrial de la Terra Alta necessita més sòl “però la manca de visió territorial del Govern” n’ha frenat el seu desenvolupament.

Pel que fa al Camp de Tarragona Junts+ “aposta pel suport a la indústria química en el seu procés cap a la descarbonització i la circularitat, per sectors que estan guanyant pes i a l’entorn dels quals s’estan impulsant clústers i ecosistemes potents com poden ser els sector TIC i l’agroalimentari, i el reforç de sectors tradicionals com el turisme, la pagesia o la pesca, que necessiten un impuls”.

D’altra banda, Irene Negre també ha condemnat els atacs soferts a la seu del partit a Tortosa on ahir diumenge van aparèixer pintades. Negre ha avisat l’extrema dreta que estos fets vandàlics no els aturaran. “Som forts, no ens van aturar amb l’1 d’octubre i tampoc ens aturaran ara perquè la democràcia ha de prevaldre per sobre de totes les coaccions que puguem rebre”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 84

Últimes notícies