HomeSense categoriaJesús anuncia que no podrà dur a terme el programa clàssic de...

Jesús anuncia que no podrà dur a terme el programa clàssic de festa major per culpa de la COVID-19

TERRES DE L’EBRE // Segons han informat des de l’EMD de Jesús i després de diverses reunions amb la Secció de Festes durant el període de confinament, el poble de Jesús durà a terme un cap de setmana d’activitats del 10 al 12 de juliol, coincidint amb el que hauria estat el primer de la Festa Major 2020. Prenent com a lema el darrer vers del seu himne, ‘Ànims i avant’ prendrà forma amb una programació d’actes que combinarà presència i virtualitat i que coincidirà amb l’estrena d’un canal de Youtube de l’EMD de Jesús.

Al voltant d’aquesta popular expressió jesusenca, s’articulen un conjunt d’activitats que pretenen la cohesió de poble, malgrat el distanciament físic, i que volen donar resposta a una situació complexa que mai no hauríem imaginat.

Així, l’alcalde Víctor Ferrando destaca que “per a nosaltres era molt important poder dur a terme activitat al juliol malgrat la situació que vivim; una activitat que ens recordés que estaríem en època de Festa Major. Conscients que no la podem fer tal com l’hem coneguda fins ara, hem programat un seguit d’actes per dur a terme amb família i amics i per reviure el caràcter festiu que sempre ha tingut el poble de Jesús. Davant de les adversitats, sempre ‘Ànims i avant’”.

Sense entrar al detall concret de cadascun dels actes previstos, la Secció de Festes ha enllestit una estructura general per acabar de treballar en les properes setmanes, oberta també a alguna aportació de les entitats del poble.

Divendres, 10 juliol, seria el dia de les Pubilles i Hereus 2020, amb el lliurament de les bandes i els distintius a domicili i amb totes les mesures que en aquell moment siguen vigents. A la nit, presentació del canal de Youtube amb un vídeo dels protagonistes del cap de setmana, infantils i juvenils, i projecció d’un remember de ‘Nits de Penyes’ d’altres anys.

Dissabte, 11 juliol diada solidària a la tarda amb la celebració d’una recollida d’aliments per cobrir les necessitats de les nostres veïnes i veïns, amb la voluntat que hi participe tot el poble a través de les entitats (que seran les que desfilaran amb totes les mesures establertes) o a través de la donació individual que la Secció de Festes recollirà a domicili durant l’acte. A la nit, Concurs de Playbacks Penyes 2020 pel canal de Youtube, sopar de paella a terrasses i balcons i nova edició de la Sagrantana Club Confinada.

Diumenge, 12 juliol, festa de benvinguda a domicili als nous jesusencs i a les noves jesusenques per compartir amb les famílies aquesta bona nova. I cloenda del cap de setmana amb focs artificials disparats pels 7 Cervells des de diferents terrats del nostre poble.

Aquests actes, i sempre d’acord al comunicat oficial de l’EMD de Jesús, aniran acompanyats d’una sèrie de retransmissions d’actes festius d’altres edicions i de peticions a les veïnes i veïns, com per exemple ornamentar balcons amb la bandera del poble i amb el seu cartell “Ànims i avant” i fer alguna prova durant els dies previs al cap de setmana.

Des de la Secció de Festes s’espera que aquesta proposta tinga bona rebuda entre la gent de Jesús i que hi participen al màxim per passar un bon cap de setmana “de germanor” en aquest moment complex.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 16

Últimes notícies