HomeFestesJesús arranca les festes majors amb la proclamació de pubilles i hereus...

Jesús arranca les festes majors amb la proclamació de pubilles i hereus del 2024

Este dissabte 29 de juny, Jesús inicia la seua Festa Major 2024 amb la Proclamació de la Pubilla Major, pubilles i hereus, i el Pregó de la Festa Major a càrrec de l’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells, que enguany celebra el seu 30 aniversari.

Els actes festius van tenir inici dijous dia 27 de juny amb la inscripció i sorteig dels llocs de la plaça de bous a la Pèrgola del Pati de la Immaculada a partir de les 20 hores del vespre i continuaran en el primer cap de setmana d’activitat dissabte 29 de juny, amb la recepció i signatura al Llibre d’Honor al pavelló municipal de Jesús, mitja hora abans de donar inici a l’acte de proclamació de la Pubilla Major de Festes, i pubilles i hereus de les entitats que representaran el poble de Jesús, a càrrec de l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando. Un acte que comptarà amb el pregó a càrrec de l’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells en el seu trentè aniversari. En acabar s’interpretarà l’Himne de Jesús per la banda Manel Martínez i Solà, sota la direcció d’Agustí Roé. Un acte que tindrà lloc a la plaça del pavelló jesusenc.

Este acte serà el preludi de les activitats que donaran inici a les festes majors 2024, que tindrà un petit tast amb la inauguració de l’exposició “Dones diverses” a càrrec d’ASSIDE dimecres a partir de les 19 hores de la tarde. L’exposició fotogràfica “Dones diverses” té com objectiu visibilitzar, sensibilitzar i conscienciar sobre les múltiples discriminacions que pateixen les dones amb discapacitat física i/o orgànica en l’àmbit laboral, social i la seua quotidianitat. “Cadascuna i cadascú és com és i jo, com a dona, amb la meva discapacitat, no sóc ni més ni menys que ningú. Per mi una dona amb “discapacitat”, és una dona que es mereix tenir una vida independent amb tots els suports necessaris; una dona que pren les seves pròpies decisions i comet els seus propis errors, tot i que encara avui en dia sembli que tinguem que dependre de la família, de les institucions i de la parella”. Una exposició realitzada i cedida per l’Associació ECOM i que s’exhibirà a l’Espai ImmArt, a la primera planta de l’edifici de la Immaculada.

Posteriorment, dijous 4 de juliol, es realitzarà el tradicional lliurament del programa i el panoli de la Festa Major on els veïns i les veïnes del poble podran passar a buscar el llibre de festes i el tradicional panoli. Serà repartit pels hereus i pubilles vestits de pagès i pagesa amb l’acompanyament del grup de Gralles i Tabals de Jesús que portarà la música pels carrers i places del poble entre les 20 i les 21’30 hores del vespre. Els punts de recollida seran: la Pèrgola del Pati de la Immaculada, la Plaça Granell, la Plaça de la Creu, la Plaça 22 de març, el carrer Sèquia, la Plaça de Bous, l’Avinguda Santa Teresa en Carrer Garcia, el Mercat Municipal i l’Avinguda Molins d’en Comte (enfront el Casal Jesusenc). Divendres, serà el torn de les penyes del poble en l’acte de presentació oficial que es realitzarà a les 20 hores a la Pèrgola del Pati de la Immaculada i tindrà lloc la primera prova puntuable per al circuit d’enguany. Un acte que finalitzarà amb un sopar popular i ball de xaranga entre les 21 i les 23 de la nit i on hi haurà servei de barra amb entrepans. Per acabar la primera nit de ball a les 23:30 hores es sortirà amb comitiva fins al recinte de ball on l’Orquestra Wizard farà el seu concert i a les 5 de la matinada hi haurà sessió de DJ, amb Tanya Ris fins la matinada. Estos actes obriran la segona setmana on hi haurà activitats tradicionals i per a grans i menuts.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 79

Últimes notícies