HomeSocietatJesús descobreix els pictogrames per a persones amb TEA i deficients visuals

Jesús descobreix els pictogrames per a persones amb TEA i deficients visuals

El dissabte 2 d’abril coincidint amb el “Dia mundial de la conscienciació sobre l’Autisme (TEA)” es farà una caminada pels carrers de Jesús per tal de descobrir els pictogrames dels diferents equipaments i edificis públics, així com dels passos de vianants.

Aquests pictogrames són elements d’accessibilitat cognitiva que senyalitzen de manera senzilla quina és l’activitat que es realitza en aquell espai o instal·lació i es situen a l’entrada dels locals perquè puguin ser detectats de manera fàcil per les persones amb autisme. A més, els pictogrames també s’han dissenyat per a que siguin fàcilment interpretats per les persones amb deficiència visual.

En una primera fase s’han contemplat instal·lacions i edificis públics, però després s’ampliarà a comerços, restauració i altres punts d’interès, així com als interiors dels edificis més representatius de Jesús.

Per altra banda, els pictogrames dels passos de vianants segueixen la seqüència “Atura’t, mira, cotxe aturat, creua” que ajuda a millorar la seguretat al creuar els carrers. Aquests pictogrames són de color blau perquè és el color que més ràpidament identifiquen les persones amb TEA.

Aquestes accions tenen l’objectiu de contribuir a un món més accessible, inclusiu i augmentar la seguretat vial i, al mateix temps, sensibilitzar la societat.

La iniciativa ha estat materialitzada per l’EMD de Jesús i impulsada i dissenyada amb la col·laboració del centre de diagnòstic i intervenció psicològica MONtea i pel CEE Sant Jordi. Els símbols que s’utilitzen són propietat del Govern d’Aragó i han estat creats per Sergio Palao per a ARASAAC, qui els distribueix sota llicència Creative Commons.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies