HomeSense categoriaJesús es prepara per a posar en funcionament el Consell de la...

Jesús es prepara per a posar en funcionament el Consell de la Infància

BAIX EBRE // Amb la voluntat de donar veu als més menuts, l’equip de govern de l’EMD de Jesús està ultimant els detalls per posar en funcionament el Consell de la Infància de Jesús. 

“La participació ciutadana és clau en el dia a dia del poble i és per este motiu que al llarg de l’any es porten a terme diferents iniciatives amb esta finalitat. Ara, per obrir el ventall de veus a escoltar i per fer-ho a través d’un organisme, s’ha dissenyat una proposta de consell per funcionar amb l’acompanyament de l’alcalde i de la resta de regidories, encapçalades per la d’educació i cultura.” ha manifestat l’alcalde de l’EMD Víctor Ferrando. 

 

Entès com un consell transversal, amb una composició d’una durada d’un any (de setembre a setembre), esta nova eina pretén ser un punt de trobada i de debat de xiquetes i xiquets per treballar per la resta de veïnes i veïns amb propostes múltiples que puguen complementar les que ja es fan al poble i que puguen introduir novetats.

La proposta inicial, que ahir es va fer pública al Consell de Participació Ciutadana que es va convocar amb les associacions i entitats, i que està en la fase de redacció del reglament, es vertebra al voltant d’alumnes de 4t a 6è de primària i té una totalitat de 8 membres, als quals s’hi sumaria l’alcalde i la secretària per dur a terme els plenaris trimestrals. Pel que fa a les reunions de seguiment, es durien a terme amb la regidoria d’educació i cultura de manera general, però comptarien amb la participació de les altres regidories sempre que fos necessari per a treballar des de la transversalitat i amb l’acompanyament de tots els membres.

Malgrat començar el 2020 la voluntat de l’equip de govern era que es constituís el consell de cara al pròxim curs 20/21, en aquests moments la proposta es durà a terme amb la prudència que l’actual situació requereix perquè la pandèmia i el confinament en van aturar el seu desplegament. “Comptem que a poc a poc la situació es vaja normalitzant i que durant el transcurs de l’any acadèmic puguem fer realitat el Consell de la Infància del poble de Jesús” ha manifestat Ferrando. 

 

L’alcalde apunta que “aquesta iniciativa el Consell de la Infància tindrà continuïtat perquè la creació de consells sectorials era una de les voluntats del programa electoral. Així, es continuarà treballant per desplegar el Consell de la Gent Gran, el Consell de la Joventut o el Consell de la Salut Pública, per exemple, per tal d’establir més mecanismes que ens permeten apropar a diferents sectors poblacionals per atendre les seues inquietuds i necessitats”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 76

Últimes notícies