HomeSocietatJesús i Alcanar organitzen el seu tradicional pessebre vivent

Jesús i Alcanar organitzen el seu tradicional pessebre vivent

Com ja és tradicional a les Terres de l’Ebre, l’arribada de Nadal significa també l’arribada dels esperats pessebres vivents. L’any passat molts d’estos es van haver de cancel·lar a causa de la pandèmia del coronavirus, i este any, malauradament, molt s’han vist en l’obligació de fer el mateix, com és el cas de Tivissa, Camarles o la Galera. Tot i això, enguany encara podrem gaudir del típic i esperat pessebre vivent de Jesús, així com també del d’Alcanar.

L’any passat, el pessebre vivent de Jesús es va haver de realitzar de manera virtual, després de més de 34 anys d’ininterrupció. Enguany, però, torna la presencialitat, i es podrà gaudir del pessebre els dies 24 i 25 desembre i el 2 de gener, als jardins de les Teresianes. L’entrada té un preu de 4 € i els menors hi entraran de forma gratuïta.

Per tal de poder respectar les mesures de seguretat i garantir que en tot moment hi haurà la distància interpersonal mínima establerta, s’ha organitzat el pessebre amb quatre representacions diferents al llarg de la tarda, començant a les 18 h i acabant a les 20 h, tenint de diferència entre representació i representació una mitja hora.

Ja fa mesos que ho tenim tot preparat i que comencem a organitzar-ho tot, per tal de poder mantenir les mesures. Si al final ens diguessen que no podem celebrar-lo, seria una llàstima, però ho cancel·laríem”, explica el mossèn Paco, que és l’encarregat d’organitzar el pessebre vivent de Jesús.

En esta mostra s’hi veurà una petita representació d’algunes obres i fragments, i es podrà comptar amb la intervenció de la Verge Maria i Josep, així com dels pares de la Verge. Com a part positiva d’este any, molts fragments de l’obra s’han gravat per tal d’eliminar-ne l’excés de parla i reduir, així, una possible transmissió del virus.

Per altra banda, també se celebra el pessebre vivent d’Alcanar, que es realitza en una nova ubicació i enguany es farà a la Carretera nova núm. 9. Este es va inaugurar el passat 12 de desembre i ja van fer dos visites durant el cap de setmana passat.

Es preveu que a cada torn hi entren unes 6-7 persones, i, si és possible, de la mateixa bombolla familiar. Durant la visita, s’hi mantindran en tot moment les mesures establertes, com l’obligació de posar-se mascareta i la utilització de gel hidroalcohòlic.

A banda, també han organitzat una ruta amb entrada i sortida diferents per tal d’evitar aglomeracions de persones. A més a més, durant la visita es farà el joc dels disbarats, que es tracta de trobar els sis objectes amagats que hi ha dins del pessebre i que no corresponen a l’època.

Els dies de visita són el 24, 25, 26 i 31 de desembre i el, 1 i 2, 5, 6, 7, 8 i 9 de gener, amb una entrada gratuïta en què el que compta és l’aportació ciutadana.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 51

Últimes notícies