HomeSocietatJesús incrementa la participació dels pressupostos participatius amb un 14,37%

Jesús incrementa la participació dels pressupostos participatius amb un 14,37%

Jesús ha presentat davant del Consell de Participació Ciutadana, les propostes guanyadores de la fase de Votació Popular dels pressupostos participatius.

Al juliol les mateixes entitats que formen part Consell de Participació Ciutadana van prioritzar, mitjançant un sistema de votació, les 10 propostes finalistes com són la cuina del menjador escolar, la millora de l’espai de l’Aube, l’enllumenat de Nadal, la transformació de la plaça entre la Pèrgola i l’EMD, els gronxadors inclusius, l’eliminació de barreres arquitectòniques, arreglar carrers, l’ampliació i coberta de la grada del camp de la Santa Creu, el pumptrack i Skate Park i la millora de l’accés a Jesús per la Casella

Estes han estat sotmeses a un procés de Votació Popular que s’ha dut a terme del 23 de setembre al 16 d’octubre. L’elecció s’ha pogut realitzar per mitjans electrònics i també de manera presencial. Tots els majors de 16 anys empadronats a Jesús han pogut votar les seues 3 candidates a ser executades.

Les propostes guanyadores amb un 17,76% dels vots és la cuina menjador que va presentar l’AMPA de l’IE Daniel Mangrané i a la qual es destinaran 20.000 €. D’altra banda, amb un 13,40% dels vots s’ha escollit arreglar els carrers del poble, també amb un pressupost de 20.000 €.

Estes accions s’executaran durant el pròxim any, per ordre d’elecció.

S’han presentat un total de 484 butlletes de votació, majoritàriament en format electrònic i d’aquests només 21 vots han estat presencials amb papereta a l’urna. Destacar que la franja d’edat que més ha votat, amb un 29% de la participació, ha estat la de 40 a 49 anys.

Tal com explica Eva Marro, regidora de participació ciutadana i responsable del procés: “Hem passat d’un 11,65% en la darrera edició a un 14,37% de participació de l’actual i estem més que satisfets dels resultats”. Marro també ha volgut agrair la participació en les diferents fases del procés, “la totalitat de les propostes presentades ens permeten saber el que és prioritari per a les jesusenques i jesusencs, donat que són els nostres ulls al carrer i aquest motiu ens obliga a buscar la millor solució a totes i cadascuna de les demandes.”

Per la seua banda, l’alcalde de Jesús Víctor, Ferrando ha explicat que “més enllà de l’execució de les obres guanyadores, el procés participatiu ens serveix per a incorporar algunes de les obres presentades dins la planificació d’obres i millores a realitzar en un futur.”

Durant les diferents fases del procés, iniciat al mes d’abril, s’han rebut un total de 50 propostes, de les quals 14 han estat descartades per no complir algun dels criteris establerts a les bases reguladores o per estar ja prevista la seua realització i les 36 restants s’han reduït a 29 per raons de similituds i agrupació dels diferents plantejaments en una mateixa opció de millora.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 67

Últimes notícies