HomePolíticaJoan Aubanell posa el focus en garantir la igualtat i els drets...

Joan Aubanell posa el focus en garantir la igualtat i els drets LGTBI a tot Europa

El candidat republicà i ebrenc a les eleccions europees, Joan Aubanell, ha presentat, acompanyat de la regidora ampostina Núria Marco, les propostes per “tenir més drets, més igualtat i més democràcia a la Unió Europea”. Aubanell ha anunciat que abans que res, durant la legislatura vinent “continuarem denunciant les restriccions a la llibertat d’expressió i associació del moviment independentista en l’àmbit europeu, així com l’espionatge i tota la persecució judicial”.

També Ara Repúbliques impulsarà legislacions que garanteixin la igualtat de gènere i que combatin les violències masclistes. “Cal disposar de lleis clares i estrictes a tota la Unió Europea per a prevenir i sancionar la violència de gènere, la violència familiar i la cura de la infància”. Així ha destacat que Esquerra Republicana des del grup Verds/ALE ha impulsat la primera Directiva europea contra les violències masclistes.

Aubanell, però ha deixat clar que “treballarem per reformar la Directiva i que inclogui el consentiment, perquè ara per ara no criminalitza la violació partint de la manca de consentiment com a crim europeu; a causa de l’oposició de França i Alemanya”. A més, s’impulsarà una reforma dels Tractats per introduir les violències masclistes i permetre que la UE tingui competències per legislar en l’àmbit penal sobre aquests crims.

Una demanda important serà fer constar els drets sexuals i reproductius com a drets fonamentals a la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea; per així garantir l’accés a l’anticoncepció i a l’avortament segur i legal a tot Europa.

Altres iniciatives que proposaran els republicans seran el dret que ha de garantir a les dones l’elecció personal de mantenir el cognom en casar-se, i l’eliminació de la necessitat del permís marital per a realitzar qualsevol mena de tràmit legal o financer.

Una altra acció important que plantejarà Esquerra pel que respecta a l’avenç de drets, és “l’aprovació d’una Directiva europea d’igualtat de tracte que prohibeixi la discriminació per orientació sexual i permeti una protecció dels drets de les persones LGTBI en tots els àmbits de la vida a la Unió Europea” ha afirmat Aubanell.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 22

Últimes notícies