HomeEntrevistesJoaquim Paladella (número 3 del PSC) · “Quan el PSC ha governat,...

Joaquim Paladella (número 3 del PSC) · “Quan el PSC ha governat, a les Terres de l’Ebre els hi ha anat bé”

Pregunta: La UPTA és el riu Guadiana del PSC, apareix i desapareix en funció del paisatge.

Resposta: Jo he estat sempre candidat de la UPTA (Unió per la Terra Alta) i de Progrés Municipal. Per tant, hi hem estat. El nostre objectiu és ser un revulsiu per a la Terra Alta i les Terres de l’Ebre. Anem amb el PSC perquè és el millor per al territori i, si soc diputat, buscaré el millor per a la comarca i la demarcació. En els últims anys, la Generalitat no ha fet cap inversió important i ens sentim amb l’obligació de sortir i anar a totes per a aconseguir el millor per a la gent.

P: Els pressupostos de l’Estat tampoc han estat per a tirar coets…

R: Hi ha hagut partides i fins per a ajudar l’Ebre. Hem de tenir en compte, però, les competències. Hi ha hagut inversions en carreteres i també al delta de l’Ebre, també en ajuts pels aiguats: com els del 2018, que es van dixar perdre. L’Estat ha oferit molts diners a la Generalitat. Per exemple, els 3.220 milions d’euros que s’han ofert per la lluita contra la covid. D’estos només se n’han justificat 1.900 milions! Nosaltres no volem dixar perdre res!

P: Al delta de l’Ebre diu?

R: L’Estat ha invertit 4,5 milions d’euros a pal·liar els desperfectes dels últims temporals. Ara fa uns dies que ja s’ha tret a exposició pública el pla de protecció del Delta i es poden fer aportacions. Es farà un pla, amb uns projectes i inversions associades, i serà beneficiós per al Delta. La Generalitat, en canvi, no s’ha gastat les partides que tenia pressupostades per a protegir-lo.

P: Què faran per a combatre el despoblament?

R: No podem perdre ni un habitant més! Hi ha pobles que només queda una generació i és un dels principals problemes com a territori. Hem de tenir bons sistemes de regadiu per a fixar la gent a la població i fer de l’agricultura una oportunitat de vida, també incentivarem els polígons industrials, com el de les Camposines, i hem de posar mesures per al tancament nuclear amb nous projectes econòmics a la Ribera d’Ebre. També reforçarem el sistema sanitari. Estem endarrerits. Hi ha hagut manca d’inversions i, si no ho revertim, la vida dels pobles es veurà molt amenaçada.

P: Este endarreriment no és també responsabilitat dels socialistes?

R: Des de la transició, a la Generalitat ha manat Convergència excepte els set anys de tripartit. Amb el PSC a la presidència, les Terres de l’Ebre van avançar. A les Terres de l’Ebre es van fer inversions importants, amb noves carreteres, nous regadius com el de la Terra Alta i també al Xerta Sénia, hi havia molts beneficis per a les cooperatives agràries i es va treballar amb el polígon de les Camposines. Des de llavors, hem entrat en retrocés i és moment de recuperar terreny perdut. Des del 2010 les inversions a les Terres de l’Ebre s’han disminuït en un 75%! Les xifres relaten el que han estat estos anys. Quan el PSC ha governat, les Terres de l’Ebre han crescut i els hi ha anat bé.

P: Les enquestes el donen com a nou diputat. Què espera d’estes eleccions el 14-F?

R: Espero un resultat incontestable que done la presidència a Salvador Illa. Un marge que permeta treballar amb seny, coneixement i diàleg. Volem un govern estable per als anys complicats que vindran, però, sobretot, volem que s’òbriga una nova etapa on parlarem amb tots els partits i escoltarem tots els territoris, sumant el màxim de gent i aprofitant al màxim els recursos de la Generalitat i els que vinguen de l’Estat i les administracions europees.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies