HomeSocietatJoventut ofereix set Camps de Treball amb 122 places a l’Ebre...

Joventut ofereix set Camps de Treball amb 122 places a l’Ebre per este estiu 2021

El coordinador de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, ha presentat este matí, l’oferta i les principals novetats dels Camps de Treball que la Direcció General de Joventut (DGJ) – a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) – ha programat per aquest estiu 202.

La presentació ha tingut lloc a Amposta, amb l’assistència de l’alcalde, Adam Tomàs; la regidora de Joventut, Carla Bonfill; i la representant de l’Associació Riet Vell, Sofia Rivaes, ja que l’entitat durà a terme un dels set camps de treball del territori.

En concret, aquest estiu 2021 a les quatre comarques de l’Ebre es realitzaran set Camps de Treball, un més que l’any 2019, amb un total de 122 places.

D’estos set, cinc seran per a joves catalans (de 14 a 17 anys), a Bot, Pinell de Brai, Ascó, Tivenys i Amposta, un serà per a joves de la resta de l’Estat (de 18 a 25 anys), a Amposta, i un per a joves d’arreu del món (de 18 a 29 anys), a l’EMD Campredó.

Quatre Camps de Treball són nous pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza o el municipi que els acull.

Així són novetat d’esta edició el d’Ascó, que es dedica a la rehabilitació de les trinxeres de la Batalla de l’Ebre situades a les rodalies de l’ermita del Calvari; el de Tivenys per la recuperació del paisatge i senders del bosc de ribera de la vora del riu Ebre, com una zona d’alt interès biològic, ambiental i paisatgístic del municipi i de la zona; i els dos d’Amposta, un per a la recuperació de l’antic traçat del ferrocarril que havia d’unir la Val de Zafán amb el port de la Ràpita, i l’altre de recuperació dels antics nius de metralladora de la guerra civil.

Al Pinell de Brai després de la darrera edició del 2019 on per problemes tècnics es van canviar el format arqueològic del Camp la Lleva del Biberó, per unes rutes senderistes amb contingut històric de la Batalla de l’Ebre; ara es recupera el format dels dos primers anys, de treball arqueològic sobre la zona on va lluitar la Lleva del biberó durant la guerra civil.

El de Bot es dedicarà ja en la segona edició a la recuperació i condicionament de l’antiga via o estació. I al Camp de Treball de l’EMD Campredó , per tercer any, la feina tècnica se situa novament al voltant de la Casa del Prat, un edifici medieval de notable importància històrica, amb objectiu de posar al descobert, recuperar i catalogar tot un entramat emmurallat que pot ser de notable interès arqueològic i turístic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 34

Últimes notícies