HomeCulturaJúlia Albesa · “La Irreal pretén ser un cau de cultura de...

Júlia Albesa · “La Irreal pretén ser un cau de cultura de l’Ebre”

La periodista doverenca i apassionada de la literatura, Júlia Albesa, de 25 anys, obre el pròxim 10 de setembre la llibreria La Irreal, el seu propi negoci, que serà un punt de projecció per als jóvens artistes del territori.

 

El pròxim 10 de setembre s’obre una nova llibreria a Tortosa, La Irreal, situada a la baixada del Pont de l’Estat, al carrer Francesc Gimeno número 5. Darrere d’este nou projecte es troba Júlia Albesa, periodista i ara llibretera, que està vivint les hores prèvies a la inauguració amb molts de nervis, però sobretot, amb molta il·lusió.

Júlia sempre ha sigut una gran apassionada dels llibres i de la literatura; per a ella, tenir la seua pròpia llibreria “és un somni que porta molts anys materialitzant-se dins del meu cap, i que ara, per fi, s’ha fet realitat”.

La Irreal serà una llibreria on, a més a més de trobar llibres per a totes les edats, així com clàssics de la literatura, es podran fer cafès i d’esta manera gaudir de l’espai acompanyat d’una bona lectura.

“La Irreal pretén ser un cau de cultura de les Terres de l’Ebre i Tortosa; un escenari on es mariden els llibres, l’art, la pintura i la música, tot fet a les Terres de l’Ebre i, sobretot, donant projecció a les veus més jóvens, que al final són les que més es desconeixen”, descriu Albesa.

La llibreria serà un lloc on es podrà gaudir de la lectura i de la cultura, i també serà un nexe per a tots els artistes, creadors i ciutadans que vulguen conèixer de més a prop tot el que es fa al territori.

Júlia fa molts de mesos que està preparant el seu nou projecte, del qual afirma que no té por d’obrir en plena crisi del coronavirus, ja que “els jóvens dels 90 hem viscut en una crisi contínua, vam agafar la del 2008, ara hem agafat la pandèmia, el món es dibuixa en poques ofertes laborals i les que hi ha són molt precàries amb pocs incentius econòmics. Cada any la joventut ho veu tot molt negre i mai és el moment d’obrir el teu propi negoci, així que al final he decidit fer-ho ara, amb vint-i-cinc anys i sense cap responsabilitat familiar i econòmica”.

La jove explica que, a pesar de les seues ganes i l’emoció que té per a fer realitat el seu projecte, afirma que no hauria estat possible sense el suport dels seus pares ni dels seus amics que li han donat suport i l’han animat en tot el procés.

Les portes de la llibreria s’obriran el divendres, on s’espera que el públic trobe en ella el seu segon habitatge, puguen gaudir de la bona lectura i puguen petar la xarrada. La Irreal vol ser un lloc “on desconnectar d’ells mateixos per a connectar amb la cultura”, destaca Albesa.

La llibreria és un espai petit, on tot el que hi ha dins està fet amb ganes, des de la fabricació dels prestatges, fets per ella mateixa, fins a la col·locació dels llibres per colors.

Un espai que està pensat per a esprémer-lo al màxim, i així ho ha volgut fer saber la propietària, que ha explicat que té pensat organitzar una agenda cultural i fer activitats setmanalment, per a poder traure el màxim profit possible.

Júlia ha avançat que organitzarà un cicle d’art, on per ara el primer projecte que té entre mans serà una exposició d’arts artístiques en una de les parets blanques de la llibreria. L’autora de l’exposició serà una noia de divuit anys de Roquetes, que exposarà els quadres a La Irreal, i la gent podrà veure les obres, comprar-les i fins i tot conèixer l’autora. Este cicle d’art encara no té nom, però té pensat que cada tres mesos vagen passant artistes jóvens per a exposar les seues obres.  “El que vull aconseguir amb este cicle d’art és dixar clar que la cultura no és sol música o literatura, també hi ha les arts plàstiques, les cinematogràfiques i les audiovisuals. El compendi que volem fer arribar a la llibreria és això, ser una exposició, una olla barrejada cultural que es crea aquí, a les Terres de l’Ebre”.

A just quatre dies de la inauguració, Júlia confirma que està molt nerviosa, ja que porta mesos preparant i centrant-se exclusivament en este projecte i enllestint-ho tot, inclús el més mínim detall. “La veritat és que soc un cul inquiet i ja penso en dos setmanes vistes. Vull que la gent de Tortosa puga gaudir d’este lloc i que qualsevol el puga fer seu, que puga entrar sense cap temor i siga molt ben acceptat per part dels veïns i veïnes. Estic a una zona cèntrica i molta gent que ha passat per aquí ha tingut l’oportunitat de conèixer la llibreria i veure-la una miqueta. De moment, la primera impressió que tinc és molt bona”, conclou Albesa.

A partir del divendres la llibreria obrirà les portes per a fer endinsar la ciutadania dins del món de la cultura, de la mà d’una jove professional que li posa tota la passió del món perquè es puga gaudir del que, fins fa poc, sols era un somni.

Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 60

Els més populars