HomePolíticaJunts demana a la Diputació de Tarragona una convocatòria extraordinària d’ajuts per...

Junts demana a la Diputació de Tarragona una convocatòria extraordinària d’ajuts per als municipis afectats pels darrers temporals

El grup de Junts a la Diputació de Tarragona ha presentat dos mocions al proper ple de l’ens que se celebrarà el divendres 29 de setembre. La primera proposta demana que la Diputació de Tarragona prepari una convocatòria extraordinària d’ajuts per als municipis afectats pels darrers temporals, sobretot la DANA, que va deixar efectes devastadors en algunes poblacions de la demarcació, sobretot de les Terres de l’Ebre, i en concret de la comarca del Montsià.

Molts ajuntaments encara estan valorant els costos de la reparació dels danys que seran molt elevats i difícils d’assumir per a la majoria de municipis, ja que dotze dels disset municipis més afectats tenen menys de 5.000 habitants, amb la limitació de recursos que això implica.

La Diputació de Tarragona convoca anualment una subvenció per restablir els béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens i altres situacions excepcionals, un ajut que el termini de presentació de sol·licituds va acabar a finals de maig. Aquesta línia de subvencions estava dotada amb un import de 2,9 MEUR i la quantitat màxima a la qual podia optar cada municipi eren quatre actuacions amb un import màxim de 80.000 euros per municipi fins a 20.000 habitants, i de 50.000 euros per municipis de més de 20.000 habitants.

El grup de Junts a la Diputació de Tarragona demana ara que l’ens convoqui una convocatòria d’ajuts extraordinària adreçada als municipis afectats pels temporals del mes de setembre, especialment la DANA, i que modifiqui les bases d’aquesta subvenció perquè inclogui actuacions tant del capítol 2 com del capítol 6 de despeses.

Així mateix, Junts també demana que la Diputació incrementi fins a 150.000 euros la quantitat màxima que pot rebre cada municipi afectat a través d’aquesta línia d’ajudes i que es prevegi la possibilitat de concedir bestretes del 80% de la part subvencionable per tal de poder fer front a les actuacions urgents i inajornables. Tal com ha explicat el diputat ebrenc de Junts i alcalde de l’Aldea (Baix Ebre), Xavi Royo, aconseguir una bestreta pels municipis afectats pels temporals és bàsic, ja que “des de que es comença a tramitar la subvenció fins que arriben els diners pot passar més d’un any”.

La moció de Junts també demana preveure una dotació més elevada per les següents convocatòries d’ajuts per fer front a aquests episodis, així com obrir una línia de subvencions als ajuntaments per a actuacions preventives contra el canvi climàtic.

Suport a l’exconseller Buch

D’altra banda, el grup de Junts a la Diputació de Tarragona també ha presentat una moció de suport a l’exconseller Miquel Buch, i al sergent del cos dels Mossos d’Esquadra, Lluís Escolà, després que el passat 14 de setembre es fes pública la sentència condemnatòria amb penes de presó per part de l’Audiència de Barcelona. La moció rebutja la sentència que considera “un pas més de la repressió generalitzada contra l’independentisme”, i exigeix l’aprovació immediata d’una Llei d’amnistia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 70

Últimes notícies