HomePolíticaJunts i UPTA fan que el Consell Comarcal de la Terra Alta...

Junts i UPTA fan que el Consell Comarcal de la Terra Alta reclami celeritat en l’aplicació de la llei dels fons nuclears

Junts per la Terra Alta han mostrat aquest dimarts en una nota de premsa la seva “satisfacció” per l’aprovació unànime al Consell Comarcal de la seva moció a favor de la distribució del Fons de Transició Nuclear. La proposta s’ha dut a terme durant el ple extraordinari que havia estat demanat per Junts i la UPTA, i que havia estat motiu de polèmica davant la prudència de la presidenta, la republicana Neus Sanromà, a l’hora de convocar-lo, fins al punt de ser acusada de dil·latar-lo per part dels partits proposants.

La moció, presentada per Junts, insta el Govern de la Generalitat a donar compliment de la llei amb el text aprovat definitivament el dia 15 de desembre del 2022 al Parlament de Catalunya convocant l’òrgan de Governança del Fons de Transició Nuclear com més aviat millor per poder començar a treballar i fer efectiu el retorn d’aquest fons al territori durant el primer trimestre del 2023. Cal recordar que la mateixa moció ja va ser aprovada per unanimitat al Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre el passat mes de desembre.

El portaveu de Junts, Joaquim Miralles, comentava que “avui és un dia important i històric per la Terra Alta perquè totes les forces polítiques terraltines han tirat del carro en la mateixa direcció, oblidant els interessos partidistes i donant suport a la iniciativa de Junts per tal que els Fons de Transició Nuclear arribin a la majoria de pobles terraltins“.

La diputada ebrenca Irene Negre afirmava per la seva banda que “estem molt satisfets del resultat de la votació, ja que aquest fet avala la faena feta per Junts i ens dona la raó. La modificació de la llei és més beneficiosa per a totes les Terres de l’Ebre, també per la Ribera d’Ebre que rebran molts més diners dels fons. En resum, la veritat sempre fa camí“.

En aquest ple també s’ha aprovat una proposta d’acord, presentada per la UPTA i Junts, en la qual s’insta al Ple del Consell Comarcal a manifestar que dona suport a la modificació de l’articulat de la llei, a expressar la seva satisfacció per ser més beneficiosa per la Terra Alta i pel conjunt de les Terres de l’Ebre que la proposta inicial del govern català i insta la seva presidenta a defensar i treballar en favor de la norma aprovada pel Parlament.

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 73

Últimes notícies