HomePolíticaJunts per Tortosa aposta per situar Tortosa com a referent cultural del...

Junts per Tortosa aposta per situar Tortosa com a referent cultural del país amb la Capital de la Cultura Catalana 2021

L’alcaldessa de Tortosa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat les propostes d’un dels eixos del seu programa referent a la cultura, al patrimoni i a les tradicions. Acompanyada per membres de la seua candidatura des de la seu del Museu de la ciutat, Roigé s’ha refermat que la cultura “és l’ànima de Tortosa” i ha assegurat que el nomenament de Tortosa com a Capital de la Cultura Catalana 2021 és una oportunitat per situar el municipi com a referent cultural del país.

Entre altres projectes que es desenvoluparan durant el proper mandat hi ha l’ampliació del Museu amb dos grans actuacions: una sala d’art als referents de final del segle XIX i principis del XX (Querol, Casanova i Gimeno); i un nou espai que se centrarà en la Tortosa andalusina, mostrant part del tresor arqueològic localitzat a les excavacions del castell de la Suda. L’altre gran projecte és l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell, amb una nova sala polivalent que portarà el nom de Ricard Salvat, i que permetrà, també, que sigui un centre de convencions i poder acollir produccions artístiques de nous formats.

Així mateix, Junts per Tortosa continuarà comptant amb una programació de qualitat per al Teatre Auditori Felip Pedrell i que, en els darrers anys, ha permès situar-la com un referent al territori, amb obres de primera línia a nivell nacional, fet que converteixen la ciutat en referent teatral al conjunt de l’Ebre.

D’altra banda, i referent al patrimoni, Roigé ha explicat que es continuarà desenvolupant el Pla Director de les Muralles amb un nom tram del passeig de les fortificacions des de la plaça Mossèn Sol fins al Portal de Tarragona, a l’Hospital Verge de la Cinta. Així mateix també es treballarà per dignificar i interpretar part de la fortificació de Tenasses, després que l’Ajuntament l’hagi adquirit aquest mandat.

Una altra de les principals propostes de la candidatura de Junts per Tortosa és la creació d’un consell assessor en cultura popular, que doni veu i protagonisme a les diferents colles de la ciutat. En aquest sentit, Roigé ha aprofitat per avançar que totes les colles de cultura popular de la ciutat tindran local per poder assajar durant el pròxim mandat. Així, després de la compra de les antigues naus de la fàbrica Indo, a Ferreries, l’equipament s’està adequant per convertir-lo en un espai multidisciplinar al servei del barri i la ciutat, però també perquè algunes de les colles de cultura popular hi tinguin la seua seu. Així mateix, i durant el 2021, Tortosa optarà a ser Ciutat Gegantera de Catalunya.

El programa de Junts per Tortosa també inclou seguir potenciant l’Escola Municipal de Música com a motor i base de la Banda Municipal; l’Escola Municipal del Teatre; l’Escola Municipal Lo Planter; i l’ampliació de serveis i horaris de la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

També es continuarà divulgant el llegat dels nostres referents culturals, amb activitats de difusió, i creant nous espais poètics al parc municipal Teodor González per tal de continuar recordant els referents literaris de la nostra ciutat. Així mateix, Junts per Tortosa també aposta per consolidar el festival d’art efímer A Cel Obert, ampliant espais; reforçant la programació de la Mostra de Jazz per seguir portant a la ciutat figures internacionals referents.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 47

Últimes notícies